Lenovo mobilniki končno tudi v Sloveniji

Računalniški velikan Lenovo telefone izdeluje že od leta 2009, letos pa so njegovi pametni telefoni naposled našli pot tudi do Slovenije. Začetna ponudba obsega osem različnih modelov, od tistih cenovno najdostopnejših do premijskih izdelkov.

Najmanj zahtevnim uporabnikom in tistim, ki iščejo najboljše ponudbe na trgu, bo namenjena družina telefonov A Series, cene pa se bodo začele pri slabih 70 evrih. Te modele odlikujeta preprostost uporabe ter odlična cena, namenjeni pa so uporabnikom, ki ne potrebujejo premijskih funkcij in dizajna. Kupcem, ki si želijo predvsem privlačno oblikovan in zmogljiv telefon, Lenovo namenja modele iz družine S Series. Lenovo S90 lahko zabeleži vse. Zadnja (13 MP) in prednja (8 MP) kamera v kombinaciji z LED-bliskavico zajameta odlične fotografije in video posnetke tudi v slabših svetlobnih pogojih, vrsta praktičnih orodij pa lahko rezultat, viden na Super AMOLED zaslonu, hitro še dodatno izboljša. V aluminijasto ohišje odet S90 ni le lep, je tudi izjemno zmogljiv.

A319_Hero_01

Z edinstvenim oblikovanjem po okusu milenijcev prepričajo tudi telefoni iz družine VIBE Series. Namenjeni so vsem, ki radi sledijo trendom. Lenovo VIBE X2 je prvi pametni telefon na svetu, ki premore večnivojsko oblikovanje, saj ga krasi več barvnih slojev – kar štiri. Uporabniki lahko izbirajo med barvno kombinacijo z odtenki bele, rdeče, zlate ali temno sive barve. Vgrajen ima osemjedrni procesor, opremljen pa je s 5-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti ter dvema naprednima kamerama, ki premoreta vrsto slikovnih načinov ter funkcij olepšav posnetkov. Oblikovanje in inženirska žilica sta združena tudi v pametnem telefonu Lenovo VIBE Z2 Pro. Njegovo iz enega kosa brušenega aluminija izdelano ohišje je debelo vsega 7,7 mm, vanj pa je vgrajen 6-palčni (15,2 cm) zaslon štirikratne visoke ločljivosti 2560×1440 pik. VIBE Z2 Pro je pametni telefon za profesionalce, saj premore kamero z optično stabilizacijo slike, posnetke pa zmore zajeti v ultra visoki ločljivosti 4K. Da mu zlepa ne bo zmanjkalo sape, poskrbi baterija z zmogljivostjo kar 4000 mAh, a premijska je tudi že cena, ki se spogleduje z rožnatim evrskim bankovcem.

VIBE Z II Pro_Standard_05

Najzahtevnejšim uporabnikom je namenjen pametni telefon Lenovo P70. Tudi ta zlepa ne omaga, saj izjemna baterija jamči, da bo zmogel predvajati različne vsebine in opravljati pogovore vsaj tako dolgo kot uporabnik. Hkrati se baterija polno napolni v le treh urah, za 4-urni pogovor pa zadostuje že 15-minutna polnitev. Uporabnik lahko na 5-palčnem zaslonu uživa v predvajanju multimedijskih vsebin in igranju iger, vgrajen 8-jedrni procesor je namreč kos vsem nalogam in aplikacijam.

P70 Images - Product Photography P70_Dark blue_Hero_06 High Res

Vsi pametni telefoni Lenovo imajo vgrajeni dve reži za kartice SIM, kar uporabnikom še olajša in poceni komunikacijo ali prenos podatkov v mobilnih omrežjih. Večina telefonov se zna povezati v omrežja 4G LTE in tako zelo hitro prenašati podatke. Na telefonih je nameščen operacijski sistem Android različice 4.4 z ustrezno Lenovo preobleko. Lenovo telefoni premorejo tudi vrsto mobilnih aplikacij, poimenovanih DOit apps, med katerimi so aplikacija SHAREit za enostavno deljenje datotek, fotografij in drugih vsebin med napravami, CLONEit za prenos podatkov v nov telefon; SYNCit za izdelavo varnostne kopije kontaktov, sporočil in dnevnikov klicev. Najbolj priljubljena med njimi – SHAREit – je bila na naprave uporabnikov prenesena že več kot 200-milijonkrat.

Lenovo-DOit-Apps

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.