3. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Znani zmagovalci tekmovanja Mladi mehanik Slovenije 2024

2 min read

Dijaki iz 12 slovenskih poklicnih avtomehaničnih šol so se potegovali za naslov Mladi mehanik Slovenije 2024. Naslov je osvojil Tobija Fabčič – dijak Šolskega centra iz Postojne. Na drugo in tretje mesto sta se z minimalno razliko v končnem seštevku uvrstila Nejc Furman s Tehničnega šolskega centra v Mariboru in Matic Doberšek, ki je zastopal Šolski center Celje.

Poleg prenosa znanja in izobraževanja serviserjev in mehanikov je v dobi elektrifikacije prometa še pomembnejši. Izobraževalne ustanove pri tem sodelujejo tudi z več ponudniki rezervnih delov vozil, saj je njihovo poznavanje ključno za izobraževanje novih generacij mehanikov. In to ne le tistih, ki šele gulijo šolske klopi, temveč vseh, ki želijo svoje znanje nadgraditi skladno z modernizacijo voznega parka.

»Ponudba izobraževanj in seminarjev TEC-izobraževalnega centra v Zagrebu, ki je vzpostavljen po najvišjih evropskih standardih, je pod posebnimi pogoji sedaj na voljo vsem slovenskim serviserjem in mehanikom. TEC so že obiskali tudi serviserji iz servisne mreže BHS in AMZS,« pravi vodje tehnične službe Bartoga Janez Cvek.

S certifikatom TEC do certificiranega vzdrževanja električnih vozil
Najbolj zanimiva so zagotovo izobraževanja, ki so povezana s servisom in vzdrževanjem električnih vozil in ki jih je TEC verificiral po najvišjih evropskih standardih v okviru Ministrstva za znanost in izobraževanje Republike Hrvaške. S certifikatom TEC vsak udeleženec uradno postane certificiran za vzdrževanje električnih vozil. To je še posebej pomembno, ker električna vozila delujejo z visoko napetostjo, ki velja za življenjsko nevarno. Čeprav to še ni strogo nadzorovano, po zakonih Evropske unije mehaniki brez tega certifikata ne bi smeli popravljati električnih in hibridnih vozil. TEC je s kakovostnimi inštruktorji opremljen z edinstvenim simulatorjem električnega vozila in njegovih okvar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.