26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tablica oziroma valjček, ki prisluhne

1 min read

Amazonova tehnologija prepoznave govora je botrovala splavitvi storitve za glasovno upravljanje z napravami Alexa. Ta naredi tudi druge naprave pametnejše, zato so jo inženirji v Lenovu vgradili še v tablice. Družinska tablica Tab 4 je po zaslugi dodatka Home Assistant Pack še bolj vsestranska. Po govornih poizvedbah/ukazih se nam na zaslonu tablice Tab 4s prikažejo sveže novice, vremenska napoved, vnosi iz koledarja itd. Glasovno upravljanje podpira tudi spletno nakupovanje, krmiljenje predvajalnika glasbe ali videa pa tudi upravljanje naprav v pametnem domu. Dodatek Home Assistant Pack je na voljo za 8- in 10-palčno različico tablice Tab 4, prinaša pa aplikacijo Home Assistant, zmogljiv 3 W zvočnik ter dva mikrofona s tehnologijo zaznavanja oddaljenega zvoka, zato lahko tablici govorimo tudi z razdalje treh metrov v vseh smereh. Vsega 320 gramov težka tablica je lahko vedno z nami. Na voljo je tudi razširitveni dodatek Kid’s Pack, ki najmlajšim omogoča še bolj enostavno sproščanje ustvarjalnosti.

Bi bilo pa zanimivo videti, kako zadeva deluje, če ji ukažemo, naj skladbe predvaja na najvišji možni glasnosti – bi še slišala/razumela naš naslednji ukaz?

Lenovo je sicer na sejmu IFA povedal, da je dodatek Home Assistant Pack združljiv ne le z Amazon Alexo, temveč tudi drugimi sorodnimi tehnologijami in storitvami, brez težav ga lahko nagovorimo z “OK, Google”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.