30. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Polnoletni zmagovalec tv trga

2 min read

Uganete, kateri proizvajalec televizorjev je že 18 let zapovrstjo vodilni v prodaji? Samsung!

Podjetje za tržne raziskave Omdia je sporočilo, da je Samsung v preteklem letu dosegel 30,1-odstotni delež na svetovnem trgu televizorjev, kar pomeni, da od leta 2006 zaseda prvo mesto v panogi. Ta uspeh je v veliki meri posledica strateške osredotočenosti podjetja na kategorijo premium televizorjev in televizorjev z velikimi zasloni, kjer prevladujejo vrhunski modeli QLED in OLED.

Linija televizorjev Samsung QLED, vključno z najnovejšimi modeli Neo QLED, je vse od svoje predstavitve leta 2017 presegla skupno prodajo 40 milijonov izdelkov. Samo v letu 2023 je bilo prodanih 8,31 milijonov televizorjev QLED.

Glede na poročilo, se je podjetje Samsung uveljavilo kot vodilni ponudnik na področju televizorjev višjega cenovnega razreda, še posebej televizorjev z diagonalo nad 189 centimetrov (75 palcev) in ceno nad 2500 dolarjev. Podjetje je zabeležilo impresiven 60,5-odstotni tržni delež pri prodaji televizorjev s ceno nad 2500 dolarjev, hkrati pa ohranja vodilni položaj s 33,9-odstotnim deležem prodaje televizorjev z diagonalo nad 189 centimetrov (75 palcev). Poleg tega so televizorji z diagonalo nad 228 centimetrov (90 palcev) zaradi uspešne prodaje modelov z diagonalo 249 cm (98 palcev) ohranili vodilni položaj s 30,4-odstotnim tržnim deležem.

Samsung je na podlagi uspeha na trgu zelo velikih in visokokakovostnih televizorjev dosegel pomemben napredek tudi na področju OLED. Leta 2023 je bilo prodanih 1,01 milijona televizorjev Samsung OLED, kar pomeni 22,7-odstotni tržni delež. Z razširjeno ponudbo OLED v letu 2024 se bo tržni delež podjetja Samsung v sektorju OLED po napovedih leta 2024 še povečal.

»Ponosni smo, da smo že 18 let zapored prepoznani kot vodilni na svetovnem trgu televizorjev, kar dokazuje trajno zvestobo in zaupanje naših strank podjetju Samsung,« je izjavil SW Yong, predsednik in vodja oddelka za vizualne zaslone pri podjetju Samsung Electronics. »Zavezujemo se k nadaljnjemu napredku v panogi, ki presega izjemno kakovost slike in ponuja bolj smiselne in dragocene izkušnje.«

Na sejmu CES 2024 je podjetje Samsung Electronics predstavilo prelomni procesor NQ8 AI Gen3, ki napoveduje začetek dobe zaslonov z umetno inteligenco. Napredek na področju najsodobnejših čipov in zmogljivosti bo na novo opredelil trg pametnih televizorjev, saj bo vključeval uporabo umetne inteligence, ki jo poganja operacijski sistem Tizen, in tako vzpostavil zaslone z umetno inteligenco kot središče inovacij na področju pametnega doma.

Leto 2024 bo za Samsung še eno leto pomembnih inovacij. Z naprednimi procesorji in vrhunskimi funkcijami umetne inteligence je Samsung na dobri poti, da še bolj spremeni domačo zabavo in postavi nova merila v panogi televizorjev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.