26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Digitalni beležki četrte generacije

2 min read

Samsung je predsejemski dan v Berlinu začel odločno. Na nabito polnem dogodku Unpacked so Korejci predstavnikom sedme sile, med katerimi seveda ni manjkal Tehnokrat pokazali dva pametna dlančnika. Čeprav s svojimi merami krepko presegata razpon dlani povprečnega zemljana, sta Galaxy Note 4 ter Galaxy Note Edge prepričana, da lahko igrata pomembno vlogo tudi v svetu pametnih telefonov.

Galaxy Note 4_Frost White_Combination-Pen_018

Galaxy Note 4 se lahko pohvali s kar 14,5-cm zaslonom Super AMOLED ločljivosti 2560×1440 pik. Ta prikazuje res ostro sliko z globljim kontrastom, boljšim kotom gledanja ter odzivnim časom do zgolj milijoninke sekunde. Po zaslugi zaslona pride do izraza prenovljena funkcija Multi Window, ki omogoča pravo večopravilnost. Uporabniki lahko aplikacije uporabljajo v enem, deljenem ali pojavnih oknih, velikost aplikacij pa preprosto prilagodijo z večanjem ali manjšanjem okna z dvema prstoma.

Galaxy Note 4 ima tudi napredni kameri, ki delata jasnejše in ostrejše slike. Zadnja kamera se bohoti z ločljivostjo 16 megapik in pametnim optičnim stabilizatorjem slike, ki ublaži tresenje kamere in samodejno podaljša čas ekspoziture v slabi svetlobi. Sprednja kamera s 3,7 megapikami in goriščno razdaljo f1.9 ponuja osnovni 90-stopinjski kot snemanja in opcijski širokokotni način s 120 stopinjami, ki je odličen za delanje skupinskih ‘selfiejev’ s prijatelji. Beležka četrte generacije premore še izboljšan bralnik prstnih odtisov za večjo zaščito naprave ter prinaša prvi UV-senzor, vgrajen v mobilni napravi.

Galaxy Note Edge_1

Samsung nenehno odkriva nove možnosti v mobilni tehnologiji, kar je tokrat privedlo do nastanka pametnega telefona Galaxy Note Edge. Naprava ima edinstven ukrivljen zaslon, t. i. 2,5D, ki med drugim omogoča prejem sporočil in obvestil na stranski rob zaslona med gledanjem filma na glavnem zaslonu, zato ga lahko nemoteno spremljamo dalje. Nova oblika je prinesla tudi nov način dostopanja do aplikacij, informacij in drugih funkcij, katere lahko zaženemo na stranskem zaslonu, tudi ko je telefon pokrit z zaščitnim etuijem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.