28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Sony Xperia Z3 in njeni bližnji sorodniki

1 min read

Tudi japonski gigant iz sveta zabavne elektronike se je odločil, da še pred uradnim odprtjem sejma IFA 2014 postreže z udarnimi novostmi. Tako je predstavil svojega novega pametnega mobilnega zastavonošo Xperio Z3, skupaj z bolj kompaktno različico ter 8-palčno tablično inkarnacijo.

Sony druzina Z3

Xperia Z3 postreže z vitkostjo – tehta vsega 152 gramov ob 7,3 mm bočni liniji. Zasnova je že videna – aluminijasti okvir v kombinaciji dveh ploščic iz kaljenega stekla kažejo na vrhunsko izdelavo. Xperia Z3 Compact je manjša, lažja, a nekoliko debelejša (8,6 mm) različica najprestižejšega modela. A Sony vendarle ne želi, da bi “mini” različica v čemerkoli zaostajala za originalom. Obe z mobilno komunikacijo navdahnjeni Xperii se lahko pohvalita še z izjmeno kamero. Nje senzor premore kar 20,7 milijona slikovnih pik, procesor BIONZ in novi 25-mm širokokotni objektiv pa postrežeta z res prepričljivimi fotografijami. Snemanje videa v ločljivostih do 4K seveda sodi zraven.

Za Xperio Z3 Tablet Compact so Japonci celo zapisali, da gre za najtanjši in najlažji vodoodporen tablični računalnik na svetu. S samo 6,4 mm debeline in težo, nižjo od 270 gramov, 8-palčna tablica v dlani resnično deluje skoraj breztežno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.