26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Prihajajo Ubuntu telefoni

1 min read

Priljubljena Linux distribucija Ubutnu, za katero skrbi podjetje Canonical, se seli še na mobilne naprave. Za operacijski sistem novih mobilnikov sta ga izbrala slovenskemu potrošniku manj znana proizvajalca Meizu in bq, ki želita očarati uporabnike, ki si želijo drugačne uporabniške izkušnje.

ubuntu-phone-os

Meizu je sicer relativno velik proizvajalec mobilnikov na Kitajskem, medtem ko je bq največji prodajalec odklenjenih telefonov v Španiji (lani jih je prodal kar 1,5 milijona). Canonical bo mobilnim operaterjem in proizvajalcem telefonov omogočal tudi bistveno večjo možnost prilagajanja uporabniškega vmesnika in funkcij, kot konkurenčni ponudniki operacijskih sistemov za mobilne platforme.

Ubuntu_phone_funkcije

Ubuntu bo stavil na drugačen uporabniški vmesnik, vsebino in storitve – vse dostopno že v operacijskem sistem in ne kot del ločenih aplikacij, ki zahtevajo vsaka svojo namestitev, pogoje uporabe … V podjetju Canonical pravijo, da so močno delali tudi na integraciji multimedije, torej predvsem enostavnosti predvajanja glasbe in videa.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.