26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tudi hekerje lovijo!

2 min read

Spletna revija za digitalno kulturo Tomorrow Unlocked, ki jo je zasnovala družba Kaspersky, je izdala nov, brezplačni štiridelni dokumentarni film, ki pripoveduje zgodbo o zloglasni kibernetski skupini Carbanak. Ta je znana po uporabi tehnik iz skupine usmerjenih napadov, s katerimi je izvedla bančne tatvine v vrednosti ene milijarde ameriških dolarjev. Dokumentarni film je prvi v novi seriji z naslovom »hacker:HUNTER«, ki temelji na resničnih kibernetskih zločinih.

Štirje deli dokumentarnega filma, s skupnim časom predvajanja 31 minut, pripovedujejo zgodo o tem, kako so bili, kot del mednarodne preiskave, štirje člani skupine Carbanak aretirani v Tajvanu in Španiji. Kriminalna zgodba oriše tudi zgodovino tolpe ter razlaga, kako so ukradli denar in zakaj jih je bilo tako težko ustaviti. Film je ob nastajanju združil strokovnjake iz različnih področji, vključno s prodajalci varnostnih rešitev, nadzorniki in mediji.

Skupina Carbanak je zloglasna skupina za kibernetski kriminal, ki je odgovorna za finančno tatvino velikega obsega. Gre za prvo skupino, ki je za navaden finančni zločin uporabila visoko napredna orodja, tehnike in postopke, ki so običajno značilni za s strani države podprte povzročitelje nevarnosti. Od takšnih naprednih skupin se je naučila, kako ob neopaznem delovanju ustvariti finančno bogastvo.

Skozi čas se je Carbanak razvil v nosilca številnih aktivnosti kibernetskega kriminala, ki jim je bil skupen namen ustvariti nezakonito finančno korist. V letu 2018 je aktivno mednarodno sodelovanje privedlo do aretacije domnevnih članov skupine.

Nov film je prvi v seriji dokumentarnih filmov o večjih incidentih na področju kibernetskega kriminala po celem svetu. Gledalci se lahko veselijo drugega filma iz serije »hacker:HUNTER« o epidemiji Wannacry iz leta 2017. Temu bodo sledili še drugi zanimivi dokumentarci o najbolj neverjetnih zgodbah v zgodovini kibernetskega kriminala.

Več informacij o skupini Carbanak in njenemu razvoju najdete na spletnem mestu Securelist. Dokumentarno serijo »hacker:HUNTER« si lahko pogledate na TomorrowUnlocked.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.