27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo ThinkSmart za pametne sejne sobe

3 min read

Lenovo je predstavil dve novi rešitvi, ki podjetjem pomagata enostavno nadgraditi prostore za sestanke v upravljane videokonferenčne prostore in sobe Microsoft Teams. Lenovo ThinkSmart Tiny Kit in ThinkPad Universal USB-C Smart Dock – ThinkSmart Edition uporabnikom omogočata, da spodbujajo pametno sodelovanje, hkrati pa skrbnikom IT zagotavljata prednosti upravljanih prostorov za sestanke.

Scenariji hibridnih delovnih mest še naprej širijo in postajajo nova norma po vsem svetu, podjetja pa se ob tem soočajo z novim izzivom na področju inteligentne preobrazbe – kako narediti prostore za sestanke pametnejše. Po ocenah več kot 43 odstotkov delavcev na daljavo meni, da niso v celoti vključeni v sestanke, manj kot 8 odstotkov sejnih sob po vsem svetu pa je opremljenih z rešitvami za prenos videa. Podjetja si zato prizadevajo izboljšati sodelovanje, da bi izpolnila potrebe zaposlenih in oddelkov IT.

“Stranke se soočajo z različnimi možnostmi, ko iščejo prave tehnologije za izgradnjo in nadgradnjo prostorov za sestanke za današnji svet hibridnega dela in porazdeljenih delovnih skupin,” je dejala Shannon MacKay, direktorica oddelka Smart Collaboration Business v podjetju Lenovo, in dodala: “ThinkSmart Tiny Kit in ThinkSmart Dock sta vstopni rešitvi za preobrazbo prostorov za sestanke v boljše avdio/video izkušnje, hkrati pa dodajata možnost upravljanja iz zaledja ter podporo oddelka IT.” 

Lenovo ThinkSmart Tiny Kit

Komplet Lenovo ThinkSmart Tiny Kit vključuje računalnik ThinkCentre M70q Gen 4 in krmilnik ThinkSmart, ki skupaj omogočata sestanke Microsoft Teams z enim samim osrednjim zaslonom v prostoru in prenosom zunanjega zvoka in/ali videa. Lenovo bo pozneje ponudil še rešitev ThinkSmart USB HDMI Capture. Ta rešitev je idealna za stranke, ki iščejo enostavno nadgradnjo sestankov brez nadzora – ponavadi kar v domeni uporabnikove naprave – na nadgrajeno izkušnjo Microsoft Teams Rooms.

Z zmogljivostmi računalnika, ki podpira sestanek, lahko uporabniki kompleta ThinkSmart Tiny Kit uživajo v funkcijah Microsoft Teams Rooms, kot sta pridružitev z enim dotikom in Front Row. Ker gre za modularni komplet, lahko stranke dodajo tudi dodatne certificirane periferne naprave, kot sta ThinkSmart Bar 180 in ThinkSmart Cam, ter tako optimizirajo izkušnjo v sejni sobi. Za stranke, ki želijo nadgraditi in dostopati do več funkcij v Microsoft Teams Rooms, ThinkSmart ponuja številne certificirane naprave, vključno s ThinkSmart Hub, ThinkSmart One in ThinkSmart Core.

ThinkSmart Tiny Kit podpira ThinkSmart Manager, Lenovova lastna konzola, ki ekipam IT zagotavlja možnost nameščanja, spremljanja in odpravljanja težav z napravami Lenovo ThinkSmart iz enega vmesnika, ne glede na stanje ali lokacijo naprav. Rešitev skrbnikom IT omogoča preverjanje stanja prostora, dodajanje novih naprav in novih uporabnikov ter pregled vseh aktivnih uporabnikov, nameščanje posodobitev in ponovni zagon naprave. ThinkSmart Manager samodejno zazna težave, zato osebje IT dobi takojšnja obvestila o kritičnih težavah v realnem času, še preden jih zaznajo uporabniki.

ThinkPad Universal USB-C Smart Dock – ThinkSmart Edition

Priklopna postaja ThinkSmart Smart Dock je vstopna rešitev za podjetja, ki želijo zajemati podatke o uporabi prostora in druge analitične podatke za prihodnje strateške naložbe v tehnologijo, hkrati pa ohraniti združljivost in prilagodljivost prostora z drugimi napravami. Pametna priklopna postaja, v kateri je prednaložen program ThinkSmart Manager Basic, omogoča skrbnikom IT, da enostavno dosežejo funkcionalnost upravljane sobe.

ThinkSmart Dock je opremljen z velikim številom priključkov, funkcionalnostjo priklopi in poženi nove generacije, možnostjo hitrega polnjenja naprav in je dovolj zmogljiv, da samodejno namesti kritične posodobitve vdelane programske opreme. Postaja ima inovativen sistem za upravljanje kablov, ki vse kable ohranja pospravljene in jih zaklene, da se prepreči nenameren izklop. Tako lahko udeleženci sestankov hitro priključijo svoje prenosne računalnike z enim samim, urejenim kablom.

Priklopna postaja ThinkSmart Dock prinaša združljivost poenotenih komunikacij z aplikacijami, kot so Teams, Zoom, Webex, Google Meet itd., ter jo nadgradi s prilagodljivostjo priklopi in poženi, zato lahko z enim kablom uporabnike povežete s profesionalnimi avdiovizualnimi napravami visoke kakovosti v sejne sobe in zasloni velikega formata za skupinske sestanke v konferenčni sobi ali prostoru za sestanke.

Cene in dobavljivost

Lenovo ThinkSmart Tiny Kit in Lenovo ThinkPad Universal USB-C Smart Dock – ThinkSmart Edition bosta naprodaj v drugi polovici letošnjega leta, njuni priporočeni prodajni ceni pa bosta znašali 999 oziroma 349 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.