27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Slovensko znanje o računalniških in električnih omrežjih (in ožičenjih)

2 min read

Računalniška omrežja in njihovi vodniki so žile digitalnega poslovanja in družbe. V podjetju EGAL so v novih poslovnih prostorih odprli izobraževalno-predstavitveno središče EGAL Customer Briefing Center za Srednjo, Jugovzhodno in Vzhodno Evropo, Bližnji vzhod in Srednjo Azijo. Gre za skupno naložbo podjetij Panduit in EGAL v višini pol milijona evrov, s katero želijo v podjetju EGAL izboljšati prenos Panduitovih tehnologij in svojega lastnega znanja na partnerje in uporabnike.

Podjetje Panduit je proizvajalec tehnologij za računalniško in električno ožičenje v podatkovnih središčih ter industrijskih sistemih. Podjetje EGAL, ki več kot 90 odstotkov prihodkov ustvarja na tujih trgih, je Panduitov pooblaščeni center za usposabljanje in certificiranje od leta 2016.

»Temeljno poslanstvo nove naložbe je prenos znanja na Panduitov vse večji partnerski kanal v regiji EMEA ter na projektante in lastnike računalniških omrežij in podatkovnih središč. Želimo si, da bi postal vir znanja za sistemske integratorje, telekomunikacijska podjetja pa tudi za slovenske izobraževalne ustanove na področju elektrotehnike in računalništva,« je dejal Peter Süssinger, poslovni direktor v podjetju EGAL.

Kot je še povedal Süssinger, EGAL že več kot 24 let širi svoje delovanje na tujih trgih. Z lastnim centrom za usposabljanje uporabnikov so pridobili dodatne zmožnosti za predstavitve in izobraževanja partnerskega ekosistema o najnovejših tehnologijah, ki jih Panduit razvija skupaj z vodilnimi svetovnimi ponudniki tehnologij za računalniška in telekomunikacijska omrežja, kot so Cisco Systems, Rockwell Automation in General Cable.

EGAL Customer Briefing Center je edini prostor v regiji, ki nudi možnost dela z opremo kot je v uporabi v tehnološko najbolje opremljenih podatkovnih središčih. Ker sta dostop do takšne opreme in njeno preizkušanje sicer tako rekoč nemogoča, bodo v podjetju spodbujali k uporabi centra tudi profesorje, dijake in študente in jim tako omogočili stik z najnovejšimi tehnologijami že v času šolanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.