26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nove telovadke iz Lenova

2 min read

rhdr

Družina Yoga je bogatejša za več novih vitkih prenosnih naprav. Kar težko se odločim, katera mi je (naj)bolj všeč. No, v bistvu mi je najbolj na kožo pisana tanka in lahka Yoga C630 WOS, ki jo poganja – pazi to (!) najnovejši procesor Qualcomm Snapdragon 850, hibrid pa združuje zmogljivosti in produktivnost prenosnika s sistemom Windows 10 S in mobilnost vedno povezanega pametnega telefona. Narejena za današnje mobilne generacije uporabnikov, je opremljena s tehnologijo LTE Advanced Pro in zagotavlja do več kot 25 ur lokalnega predvajanja video vsebin – ali pa – tako Lenovo – 22 ur tipičnega dela. Cena: jurja evrov.

A ker sem ljubitelj inovacij, sem zastrigel z ušesi, ko sem videl novi Yoga Book C930. Gre za prvi prenosnik z dvema zaslonoma s tehnologijo E Ink, ki piše nova pravila prenosne produktivnosti. Zaslon s tehnologijo e-črnila se spremeni v dinamično in prilagodljivo tipkovnico z večjezično podporo, digitalni papir za pisanje opomba ali skiciranje ali celo v e-bralnik, občutljiv na dotik. Ultra tanko in lahko napravo poganja kombinacija procesorja Intel Core in sistema Windows 10, odlikuje pa jo dolga življenjska doba baterije. Vas zanima, koliko 10,8-palčni prenosnik stane? Okroglega jurja.

No, za jurja in pol (in več) pa dobimo novega zastavonošo Yoga C930. Ta med povsem novimi inovacijami pa prinaša obrnljivo zvočno polico z zvočniškim sistemom – ta je posrečeno nameščena kar v tečaje zaslona prenosnika! Yoga C930 je opremljen še s tehnologijama Dolby Atmos 2 ter Dolby Vision HDR prinaša izjemno pristno vizualno in zvočno izkušnjo. V ohišju je prostor še za digitalno pero, ki dodatno pripomore k dvigu produktivnosti. Vgrajeni mikrofoni velikega dosega skrbijo zato, da Yoga C930 oziroma digitalna pomočnici Cortana ali Alexa prepoznata uporabnikov zvok in ukaze tudi z oddaljenosti štirih metrov in celo takrat, ko je prenosnik v stanju pripravljenosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.