27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

AMD stavi na tišino

2 min read

Podjetje AMD je osvežilo ponudbo svojih procesorjev, a ne na način, kot smo ga bili vajeni doslej. Procesorji ostajajo enaki, večina modelov pa je pridobila bistveno zmogljivejše in tišje hladilnike, ki bodo poskrbeli, da bo uporabniška izkušnja znatno izboljšana. Le kdo si danes ne želi tihega računalnika?

Wraith_Transparent

Inženirji so tako za najbolj vroče procesorje (tiste s termalno ovojnico (TDP) 125W in višjo) razvili pravo zverino od hladilnika. Ta sliši na ime Wraith Cooler in je že na voljo s procesorjema iz družine FX, in sicer modeloma FX 8350 ter FX 6350, kombinacijo pa krasi napis Wraith Edition. Omenjena procesorja sta seveda namenjena najzahtevnejšim uporabnikom, imata odklenjen množilnik, za kar se da enostavno navijanje in dvig zmogljivosti kar s par kliki iz namizja pa poskrbi aplikacija AMD OverDrive.

8350-FX 3D PIB Rendering black English JPG bshot

Osvežitve hladilnih rešitev so bili deležni tudi drugi modeli, skupaj je kar ducat (12) procesorjev na voljo z bolj učinkovitimi in tišjimi hladilniki. Zmogljivejši primerki iz družine AMD A10 ter Athlon X4 so bili deležni hladilnika Near-Silent Solution, ki je sposoben odvesti 125W ustvarjene toplote, večina drugih pa hladilnike, ki jim TDP procesorja, postavljen pri 95W, ne dela nobenih težav.

AMD hladilniki

AMD je svojo ponudbo osvežil ravno v času, ko je v industriji veliko zanimanja za reštve VR. Osemjedrni AMD FX 8350 je ta hip eden najboljših procesorjev za poganjanje vsebin VR, saj tako kot model FX 6350 v preizkusu SteamVR Benchmark družbe Valve dosega najvišje ocene. Očala za navidezno resničnost HTC Vive ter Oculus Rift VR se naravnost odlično obnesejo z AMDjevo kombinacijo večjedrnih procesorjev in zmogljive grafike. Za prave užitke priporočam vsaj rabo grafične kartice AMD Radeon R9 390 (ali zmogljivejše). Sicer je zanimivo tudi dejstvo, SteamVR Benchmark zadovoljive ocene glede poganjanja VR vsebin nameni tudi precej manj zmogljivim procesorjem AMD X4 ter A10.

AMD in VR 2 AMD in VR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.