26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Lenovo YOGA (Home) 900

2 min read

Kitajci svoje ustvarjalnosti ne dajo. Po modelu YOGA 3 Pro, ki je pokazal, kako tanek in prilagodljiv je lahko prenosnik, so sedaj predstavili naslednika – model YOGA 900 in – pazite to – 27-palčno tablico po imenu YOGA Home 900. Slednja je resda uradno označena kot najprilagodljivejši računalnik vse-v-enem, t. i. AIO, a ker ima vgrajeno baterijo … je gromozanska tablica – če želimo in potrebujemo, seveda.

YOGA-900

Lenovo YOGA 900 je torej najtanjši s procesorjem Intel Core i opremljen prilagodljiv prenosni računalnik na svetu, je prenosnik YOGA 900 pravi lepotec. Tehtnica in meter mu namerita vsega 1,29 kg ter 14,9 mm. Obenem je vrhunsko prilagodljiv, saj tečaji zaslona, izdelani po vzorcu pasov zapestnih ur, omogočajo izdaten zasuk in štiri načine uporabe (kot prenosnik, podstavek, šotor ali tablica). Prenosnik je primeren tako za delo kot zabavo, med različnimi načini pa hipno preklaplja po zaslugi funkcije Windows 10 Continuum. Prenosnik ima vgrajeno bistveno zmogljivejšo baterijo kot prejšnja generacija, zato zmore predvajati do devet ur video posnetkov. Zaslon je ostal 13,3-palčni in sliko prikazuje v ločljivosti QHD+ (3200×1800 pik). IPS-matrika jamči za izdaten vidni kot in žive barve. Vsebine digitalne zabave še dodatno oživijo po zaslugi stereo zvočnikov proizvajalca JBL, podprtih s tehnologijo Dolby Audio Premium. Zvok je močan, a jasen, primerljiv s kakovostjo zvoka v sistemih hišnega kina. Uporabniki slušalk bodo navdušeni nad virtualno prostorsko zvočno izkušnjo. V novi prenosnik YOGA 900 je vgrajen Samsungov SSD-pogon za kar najhitrejše delo in odzivnost. Prenosnik je lahko opremljen z do 16 GB pomnilnika. Kljub izjemni tankosti prenosnika je inženirjem Lenova uspelo izboljšati učinkovitost hladilnega sistema za kar 30 odstotkov. Edinstvena sestava ventilatorja in zračnih kanalov poskrbi za boljše hlajenje notranjosti kot tudi tišje delovanje in manj prašnih delcev.

lenovo-yoga-home-900

Novi računalnik vse-v-enem Lenovo YOGA Home 900 izziva vse klasične namizne računalnike. Je namreč prenosljiv. Odpravlja omejitve, ki jih pri namiznih računalnikih predstavljajo kabli in površine, saj ga lahko postavimo v vsak kotiček doma. Opremljen je s procesorji Intel Core pete generacije, Windows 10 in opcijsko tudi grafično kartico NVIDIA GeForce 940A, zato mu zmogljivosti za resno delo ne zmanjka, hkrati pa omogoča veliko zabave. Vgrajena baterija mu zagotavlja do tri ure avtonomije stran od električne vtičnice. Izboljšan uporabniški vmesnik AURA 3.0 prinaša izboljšano prepoznavanje obrazov in vrsto funkcij urejanja vsebin in upravljanja aplikacij. Uporabnik lahko računalnik YOGA Home 900 položi ravno na površino in enostavno ureja fotografije, video posnetke ter uživa v stotinah novih aplikacij za delo, zabavo ali izobraževanje, ki jih nudi nova aplikacijska tržnica AURA Store, povezana z Windows Trgovino. Številne aplikacije že izkoriščajo vse možnosti na dotik občutljivega 27-palčnega zaslona računalnika. YOGA Home 900 pozna vrsto načinov, kako zbližati sodobne družine in prijatelje, bodisi z brskanjem po digitalnem albumu fotografij, soustvarjanjem umetniških del ali igranju večigralskih iger.

YOGA-900-2

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.