26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Pripravite se na Coolpad

2 min read

Coolpad prihaja v Evropo. In seveda Slovenijo. Četrti največji proizvajalec pametnih telefonov na Kitajskem (in 7. na svetu) bo v kratkem začel s prodajo svojih izdelkov tudi pri nas. Ciljajo na nižji do srednji tržni segment kupcev, njihovi izdelki, čeprav spodobno zmogljivi in res lepo oblikovani, ne bodo premogli nalepk s ceno nad dvesto evri. Precej bolj verjeten je scenarij, da jih bodo operaterji ob vezavi naročniškega razmerja ponudili za en evro oziroma drugo podobno simbolično ceno.

coolpad portocoolpad_modena

Pametni telefoni Coolpad utegnejo biti zelo racionalna izbira. Za relativno nizko ceno želi kitajski proizvajalec z več kot 20 let izkušenj v industriji brezžičnih komunikacij uporabniku ponuditi kar največ privlačno oblikovane in kakovostno izdelane sodobne tehnologije.

Sprva bosta na voljo le dva modela – Porto in Modena. Telefona premoreta zmogljiva procesorja Qualcomm Snapdragon, najnovejši Android 5.1, spodobna fotoaparata in kameri ter podpirata delovanje v hitrih omrežjih 4G/LTE. Ultratanki Coolpad Porto je denimo en najtanjših mobilnih telefonov na trgu. Ergonomično ukrivljen zadnji del ohišja in lahki materiali, s pomočjo katerih telefon tehta le 119 gramov (debel pa je vsega med 4,8 in 7,9 mm), se odlično dopolnjujejo z inovativnim ohišjem. To je izdelano iz indijskih oreščkov (!) in je tako prijaznejše do zdravja uporabnika, obenem pa preprečuje sledi prstnih odtisov na telefonu. Coolpad Porto, opremljen s 4,7-palčnim zaslonom, ima vgrajen celo tudi IR-oddajnik zato lahko z njim upravljamo številne druge naprave v gospodinjstvu. Samovšečnim uporabnikom bo še kako všeč tudi prednja “selfie” kamera z ločljivostjo kar 5 megapik.    Na voljo bo v različici z eno ali dvema karticama SIM.

upravljanje naprav s telefonom

Model Modena se lahko pohvali z velikim, kar 5,5-palčnim zaslonom, katerega ločljivost pa je relativno nizka, vsega 960×540 pik. Varčevanje se tu očitno pozna, se pa telefon zato odkupi z možnostjo vstavitve kar dveh kartic SIM (idealna rešitev za vse, ki veliko potujejo ali pa s seboj ne želijo nositi dveh telefonov). Pogosto uporabljane funkcije (fotografiranje, predvajanje glasbe, brskanje po spletu) lahko aktiviramo, ko je telefon v stanju pripravljenosti, le ustrezno črko narišemo na zaslon.

Coolpad-touchHand

www.coolpad.si

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.