26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Canon cilja na 250 milijonov točk

1 min read

Canonovi razvijalci imajo letos polne roke dela. Lotili so se namreč razvoja tipala CMOS v velikosti APS-H, ki bi premoglo okoli 250 milijonov točk (ločljivost 19.580 x 12.600 točk). Ko bo končni izdelek nared, bo bržkone postal najgostejše tipalo CMOS, manjše od velikosti 35 mm tipal polnega formata, na svetu.

Canon_CMOS_senzor

Prototip je že nared, rezultati pa impresivni. Zajem video posnetkov s fotoaparatom, opremljenim s tipalom CMOS s približno 250 milijoni točk, je dosegel stopnjo ločljivosti, ki je bila približno 125-krat večja od ločljivosti videa Full HD (1920 x 1080 točk) in približno 30-krat večja od ločljivosti videa 4K (3840 x 2160 točk). Izjemno visoka ločljivost, ki jo zagotavlja tipalo, omogoča uporabnikom obrezovanje in povečevanje video posnetkov brez žrtvovanja ločljivosti in jasnosti slik. Canon razmišlja o uporabi te tehnologije v posebnih nadzornih sistemih in orodjih za preprečevanje kriminala, merilnih instrumentih z izjemno visoko ločljivostjo in drugi industrijski opremi ter na področju vizualnega izražanja.

Gre tudi za izjemno fotografsko dimenzijo – ob namestitvi v fotoaparat je novo razvito tipalo sposobno zajema slik, ki omogoča razlikovanje napisa ob strani letala med letom na razdalji približno 18 kilometrov od lokacije fotografiranja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.