30. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

BRAVIA X91C

2 min read

BRAVIA X91C Sejem IFA vedno postreže z obilico zaslonov. Med manjšimi seveda prednjačijo mobilne naprave, med večjimi pa televizorji. Sonyju ni manjkalo ne enih ne drugih, največ pozornosti pa je požela nova BRAVIA. Model X91C je najzmogljivejši predstavnik japonskega giganta, sliko seveda prikazuje v ločljivosti 4K. A ker je s kratico 4K opremljenih že praktično večina novih modelov letnice 2015, je dobro vedeti, da lahko nekateri iz sebe iztisnejo kaj več.

Denimo X91C, ki mu ob pomoči uporabnika poveljuje sistem Android TV, kateri zgledno sodeluje s strojno opremo. Proizvajalec seveda izpostavlja slikovni procesor X1, ki kakovost sleherne slike približa ločljivosti 4K, in zaslon TRILUMINOS, katerega naloga je prikaz še bogatejših in pristnejših barv. Piko na i postavi tehnologija visoko dinamičnega razpona HDR, ki jo bodo najboljši televizorji preko spletne nadgradnje prejeli v kratkem, saj poskrbi za še bolj kontrastno sliko, globinsko ostrino, svetlejše barve in boljše vidne podrobnosti.

sony-4k-tv
Do 75-palčni televizor 4K preseneti še s tanko zasnovo (15 mm), ki ji dodatno pomaga poseben premaz, s katerim okvir televizorja navidezno izgine (kot optična prevara). V življenje ga “prikličejo” žive barve, s katerimi zaslon TRILUMINOS pokaže, zakaj ga inženirji tako visoko cenijo – predvaja namreč izredno široko barvno paleto, z na tisoče odtenki, barve so skrajno realistične, kontrast pa Japonci opisujejo kot “živahen”.

Ker televizorju kot že rečeno poveljuje robotek, znan iz mobilnega sveta, ne manjka niti storitev Google Cast, ki uporabniku omogoča, da svojo mobilno napravo enostavno poveže s televizorjem in z njim upravlja. Do aplikacij, iger, filmov, fotografij, glasbe in drugih vsebin na svoji pametni napravi lahko dostopa s preprostim pritiskom na gumb. Če nam daljinec ter steklokeramična plošča mobilne naprave nista všeč, lahko v novo BRAVIO tudi kričimo ukaze.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.