27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Tanka računalnika po meri poslovnežev

2 min read

Lenovo je spet na delu. Tokrat razveseljuje poslovne uporabnike. Tistim, ki imajo raje prenosnike, namenja nova gibčna modela ThinkPad Yoga 260 in 460, medtem ko bo bore malo prostora na namizju zavzel svojevrstni rekorder ThinkCentre M900 Tiny. Začnimo z Yogama. Njunih več uporabniških načinov in izdaten zasuk zaslona uporabnikom nudita svobodo pri delu, saj lahko izberejo za posamezno nalogo najprimernejši položaj. Nekateri modeli prinašajo edinstvene funkcije, kakršna je brezžična povezljivost LTE-A (do 3-krat hitrejša od omrežij LTE), opcijski bralnik prstnih odtisov ter bralnik pametnih kartic pa ponujata maksimalno zaščito podatkov. Digitalno pero ThinkPad Pen Pro je še natančnejše in obogati uporabniško izkušnjo v operacijskem sistemu Windows 10 ter aplikaciji Lenovo WRITEit. Yoga 460 se lahko pohvali še z izjemnim zaslonom ločljivosti WQHD ter namensko grafiko, ki ponuja brezkompromisne zmogljivosti v razredu prenosnikov ultrabook.

ThinkPad_Yoga_260_02ThinkPad_Yoga_260_01

ThinkCentre Tiny, ki je ustvaril kategorijo ultra majhnih namiznih računalnikov, ostaja prvak v kombinaciji majhnih mer, zmogljivosti, zanesljivosti delovanja ter dodatkov. Z novim dodatkom Lenovo Pro WiDi se zna brezžično povezati na televizorje in monitorje, ki podpirajo tehnologijo WiDi in tako odpravlja potrebo po kablu.

Lenovo ThinkCentre Tiny

Na internem testiranju je ThinkCentre M900 Tiny svoje najbližje konkurente prekosil za do 48 odstotkov, medtem ko je bil od prve generacije miniaturnega računalnika Tiny hitrejši kar za 128%. Za največji prirast zmogljivosti je poskrbel nov PCIe pogon SSD, ki je do 80 odstotkov hitrejši od standardnih pogonov SSD. ThinkCentre Tiny se lahko pohvali še z nazivom najmanj prašnega namiznega računalnika na svetu. Z novo protiprašno zaščito se količina prahu v notranjosti računalnika v treh letih zmanjša za 37 odstotkov, kar še dodatno prispeva k višji zanesljivosti delovanja računalnika.

Lenovo_ThinkCentre_M900z

Nova generacija namiznih računalnikov M900z all-in-one, M900 tower in SFF ter miniaturni računalniki M900, M700 in M600 Tiny premore številne varnostne rešitve proti fizičnemu in digitalnemu uničenju podatkov. Poleg klasičnih preizkusov udarcev, padcev ter vibracij Lenovo računalnike ThinkCentre Tiny preizkusi še z dodatnimi osmimi vojaškimi preizkusi, kot so izpostavljanje ekstremnim temperaturam, visoki nadmorski višini, pesku itd. S temi preizkusi želi dokazati, da bodo računalniki hitro in zanesljivo delovali vrsto let v praktično vsakem okolju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.