26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

ASUSova Yoga

1 min read

Ja, nisem si mogel pomagati. Ko sem videl prvo sliko novega prenosnika ASUS Transformer Book Flip, sem doživel dejavu Lenovove Yoge. Bržkone nisem ne prvi ne zadnji. Tudi ta prenosnik ima namreč tečaje, ki zaslonu omogočajo, da se zavrti za 360 stopinj in tako iz prenosnika napravi nekoliko debelejšo tablico. Če gre soditi po uspehu že omenjene Yoge, potem so uporabniki navdušeni nad tem konceptom, ASUS pa si lahko obeta dobre prodajne številke. Kar štirje tečaji zaslona naj bi omogočali, da ta trdno ostane v vsakem izbranem položaju (pri čemer inženirji verjetno držijo pesti, da vsaj do izteka garancije).

Flip1

Za razliko od Lenova se je ASUS odločil, da bodo njegovi prenosniki na voljo z zasloni diagonale 13,3, 14 in tudi 15,6 palca, pri čemer bo lahko uporabnik izbiral med HD in Full HD ločljivostjo. Aja, seveda bodo vsi tudi občutljivi na dotik. Podobno kot pri konkurentu pa se bosta ob polnem zasuku zaslona v tablični način tipkovnica in ploščica izklopili (v izogib morebitnim presenečenjem).

Flip2

Pri strojni opremi presenečenj ni. Vse prenosnike ASUS Transformer Book Flip bodo poganjali Intelovi procesorji, boljši modeli pa bodo imeli vgrajeno še NVIDIA GeForce grafiko. Najlažji bo tehtal 1,75 kilograma, najtežji pa skoraj kilogram več …

Flip3

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.