19. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Googlovi Pixli končno uradno v Sloveniji

4 min read

Kdor čaka, dočaka, pravi slovenski pregovor. No, Slovenci smo morali čakati do številke 9, da so pametni mobilniki Google Pixel postali uradno na voljo v naši državi(ci). Google v ekskluzivnem partnerstvu s Telekomom Slovenije in Big Bang Slovenija sedaj v Slovenijo uradno pošilja najnovejšo serijo pametnih telefonov serije Pixel 9, uro Pixel Watch 3 in slušalke Pixel Buds Pro 2. Pixel je edini pametni telefon, ki združuje vrhunsko strojno opremo, Googlov Gemini, operacijski sistem Android in Googlovo umetno inteligenco.

Pametni telefoni Pixel 9 prinašajo najboljše, kar nudi Googlova umetna inteligenca, in 7 let posodobitev

Google predstavlja svoje nove pametne telefone: Pixel 9, Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL. Vse poganja Googlov povsem novi čip Tensor G4, ki uporabnikom prinaša najboljše, kar nudi Pixel. V primerjavi z modeli Pixel 8 so pametni telefoni iz serije Pixel 9 dvakrat bolj vzdržljivi.

Model Pixel 9 Pro je prvič na voljo v dveh različnih velikostih: Pixel 9 Pro (16 cm) in Pixel 9 Pro XL (17,3 cm). Z izjemo velikosti zaslona in moči imata Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL enake specifikacije ter funkcije. Oba sta opremljena z doslej najboljšimi in najsvetlejšimi Googlovimi zasloni Super Actua ter z novo sprednjo kamero z ločljivostjo 42 MP, kar uporabnikom zagotavlja ostrejše in svetlejše fotografije tudi pri šibki svetlobi. Zunanjost obeh telefonov je posodobljena s svilnato matiranim steklenim hrbtiščem in poliranimi kovinskimi stranicami.

Pixel 9 prinaša številne nadgradnje. Opremljen je z novim 16-centimetrskim zaslonom Actua, ki je v primerjavi s serijo Pixel 8 za 35 % svetlejši in je ocenjen kot najboljši zaslon v svojem razredu. Vrhunska je tudi foto oprema: v pametnem telefonu Pixel 9 sta vrajena enaka glavni in ultra širokokotni fotoaparat kot v modela Pixel 9 Pro in Pixel 9 Pro XL. Gre za veliko nadgradnjo ultra širokokotnega objektiva, in sicer z 12 MP pri Pixlu 8 na 48 MP pri Pixlu 9.

Google vsem uporabnikom pametnih telefonov Pixel 9 zagotavlja kar 7 let posodobitev operacijskega sistema, Pixel Drops in varnostnih posodobitev.

Pixel 9 Pro s programom Gemini Advanced prvo leto brezplačno

Googlove pametne telefone serije Pixel 9 poganja nov Googlov čip Tensor G4. To je Googlov doslej najučinkovitejši čip, zasnovan za izboljšanje vsakodnevne uporabe, na primer odpiranja aplikacij ali brskanja po spletu. Pametni telefon Pixel 9 Pro je opremljen s paketom Google One AI Premium, ki bo uporabnikom zagotovil prvo leto brezplačne uporabe tehnologije Gemini Advanced. Paket Google One AI Premium uporabnikom omogoča dostop do še zmogljivejših funkcij umetne inteligence, Gemini pa lahko preizkusijo neposredno v svojih najljubših Googlovih izdelkih, kot sta Gmail in Googlovi dokumenti (Google Docs).

Na fotografijah vsi, popolni panoramski posnetki tudi pri šibki svetlobi

Google je v svoje pametne naprave serije Pixel 9 dodal tudi več funkcij umetne inteligence, ki uporabnikom pomagajo ustvariti popolno fotografijo. S funkcijo “Dodaj me (Add Me)” bodo lahko uporabniki dobili fotografijo vseh prisotnih, tudi fotografa, ne da bi jim bilo treba prinesti s seboj stativ ali prositi neznanca za pomoč. Google je nadgradil funkcijo “Panorama”, ki tako nudi boljšo kakovost posnetka tudi pri šibki svetlobi. Gre za najbolj kakovostni zajem panoramskega posnetka pri šibki svetlobi, ki jo omogoča kateri koli pametni telefon. Funkcija “Magični urejevalnik (Magic Editor)” lahko zdaj samodejno spremeni zajem vaše fotografije, da zajame več prizora, s priljubljeno funkcijo “Najboljši posnetek (Best Take)” pa lahko s kombiniranjem podobnih fotografij ustvari neverjetno fotografijo vseh prisotnih. Poišče najboljši trenutek ali pa uporabniku omogoči, da izbere najboljši izraz vseh prisotnih na fotografiji. Več o seriji Pixel 9.

Predprodaja in dodatne ugodnosti
Predprodaja mobilnikov družine Google Pixel 9 že poteka v E-trgovini Telekoma Slovenije, od 22. avgusta pa bodo ti – tako kot v drugih državah – na voljo tudi na prodajnih mestih Telekoma Slovenije in pri pooblaščenih prodajalcih po vsej Sloveniji.

»Med slovenskimi uporabniki mobilnih storitev se število mobitelov Google postopoma povečuje, pri tem pa v Sloveniji doslej ni bila zagotovljena ustrezna uradna prodajna in poprodajna podpora. Ker veliko pozornosti namenjamo željam uporabnikov in najboljši uporabniški izkušnji, smo se s podjetjem Google dogovorili, da v Sloveniji uradno in premierno kot edini operater uporabnikom omogočimo nakup mobitelov serije Google Pixel 9 z vso ustrezno podporo. Prednost mobitelov serije Google Pixel 9, ki jo bodo občutili uporabniki, je nenazadnje tudi v tem, da bodo ti uporabniki prvi deležni prihodnjih rednih nadgradenj operacijskega sistema Android, kupcem pa bodo na voljo tudi različne ugodnosti, vključno z dostopom do mnogih Googlovih premium storitev ter napredne umetne inteligenco in shrambe v oblaku,« je ob tem dejala Katja Šajnovič, direktorica Razvoja poslovanja v Telekomu Slovenije.

Google Pixel 9 bo v akcijski ponudbi, ob obročnem odplačevanju za 24 mesecev, na voljo za 37,50 EUR, Google Pixel 9 Pro za 46 EUR in Google Pixel 9 Pro XL za 54,25 EUR mesečno. Poleg mobilnikov serije Google Pixel 9 ima Telekom Slovenije v ponudbi tudi Google Pixel 8a.

Ob začetku prodaje so kupcem telefonov družine Google Pixel na voljo tudi posebne ugodnosti, med drugim 1 leto brezplačne premium naročnine Google One AI, pol leta brezplačne shrambe Google One (2 TB) pa tudi možnost ugodnejšega odkupa stare naprave ter višja kapaciteta hrambe podatkov za ceno nižje (npr. 256 GB za ceno 128 GB različice oziroma 512 GB za ceno 256 GB pri modelu Google Pixel 9 Pro XL). Ugodnosti so časovno omejene pri nakupih izbranih mobilnikov za nakupe do vključno 5. septembra 2024.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.