16. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Močno poenostavljeno plačevanje s kriptovalutami!

4 min read

Nov tehnološki preboj, ki bo še bolj povezal svet kriptovalut z realnim svetom, torej našo okolico, je tu. Danes so MetaMask (razvit s strani Consensys), Mastercard in Baanx (ki zagotavlja CL-platformo) predstavili pilotno uvedbo kartice MetaMask, ki uporabnikom denarnice MetaMask omogoča enostavno uporabo kriptovalut za vsakodnevne nakupe v fiat valutah (npr. evrih, britanskih funtih) povsod po svetu, kjer sprejemajo kartico Mastercard. Kartica MetaMask Card uporabnikom denarnice omogoča izjemno praktičen način nakupovanja neposredno iz kriptodenarnice v lastnem skrbništvu. Na voljo je v okviru omejene pilotne ponudbe nekaj tisoč kartic v izključno digitalni obliki, pridobili pa jo bodo lahko uporabniki v državah EU ter v Združenem kraljestvu. Uporabniki morajo imeti svojo kriptovaluto v verigi v omrežju Linea in uporabiti MetaMask za delegiranje sredstev za kartico. Svoje ključe lahko shranijo kjer koli hočejo.

Odpravljanje ovir pri vsakodnevnem plačevanju s kriptosredstvi

Uporabniki denarnic v lastnem skrbništvu so bili doslej deležni mnogih izzivov, ko so želeli sredstva uporabiti za plačila izven kriptosveta. Običajno so morali kriptosredstva prenesti v menjalnico, jih tam pretvoriti v fiat valuto ter jih nato nakazati na običajen bančni račun. Šele potem so lahko opravili plačilo. Takšen postopek je predstavljal oviro na poti do množičnejše uporabe kriptosredstev kot načina za izmenjavo vrednosti.

Kartica MetaMask Card, ki je del novega kartičnega programa Mastercard, s katerim želi slednji omogočiti popolno povezljivost ekosistemov web2 in web3, deluje kot običajna debetna kartica – uporabniki lahko za nakupe plačujejo neposredno iz denarnice MetaMask, obenem pa ohranjajo skrbništvo nad sredstvi vse do trenutka transakcije. Kriptosredstva se nato takoj pretvorijo v fiat valuto ter so na voljo za nakupe na spletu in v fizičnih prodajalnah.

Partnerstvo temelji na prednostih velikega obsega omrežja Mastercard, varnosti platforme MetaMask in obsežnih izkušenj podjetja Baanx pri razvoju tehnologij in kartičnih programov. Vse skupaj ob tem podpira hitro in stroškovno učinkovito delovanje omrežja Linea, ki deluje na tehnologiji Ethereum.

Nova generacija internetne in svetovne ekonomije

Kartica MetaMask Card krepi poslanstvo podjetja Consensys, ki želi spletno in svetovno ekonomijo spremeniti tako, da bo posameznikom omogočala transakcije, temelječe na zaupanju, soglasju in zasebnosti.

»To bo ljudem omogočilo več svobode pri uporabi njihovih sredstev, v tem primeru kriptosredstev,« poudarja Lorenzo Santos, višji produktni vodja v podjetju Consensys. »Kartica MetaMask Card je velik korak v smeri odpravljanja trenja, ki je običajno prisotno pri transakcijah, ki potekajo med sredstvi, shranjenimi s tehnologijo veriženja blokov, in sredstvi v fizičnem svetu. Tukaj gre zdaj za novo paradigmo, ki ponuja najboljše iz obeh svetov.«

»Položaj družbe Mastercard, ki je v samem središču trgovskega sveta, nam daje edinstven pogled in možnost prepoznavanja izzivov v fizičnem svetu, hkrati pa odpira tudi priložnosti za njihovo reševanje,« je dejal Raj Dhamodharan, izvršni podpredsednik za področje veriženja blokov in digitalnih sredstev v podjetju Mastercard. »Videli smo veliko priložnost, kako olajšati nakupe uporabnikom denarnic v lastnem skrbništvu ter poskrbeti za večjo varnost in medsebojno povezljivost. Sodelovanje je glavni temelj inovacij. Navdušeni smo nad sodelovanjem s platformo MetaMask in podjetjem Baanx s ciljem spremeniti izkušnjo uporabe denarnic v lastnem skrbništvu ter zapolniti vrzel med ekosistemoma web2 in web3.«

 »Delujemo v smeri cilja, da omogočimo neskrbniško neobančništvo,« je izpostavil Simon Jones, glavni komercialist v podjetju Baanx, ki se ukvarja s kriptoplačili in sodeluje z družbo Mastercard pri iniciativi za kartice v ekosistemu web3. »Vsakdo, ki ima dostop do mobilnega telefona, bi privzeto moral imeti možnost dostopa do osnovnega nabora finančnih storitev. To bi ustvarilo zelo velike spremembe v državah, kjer veliko ljudi ne uporablja bančnih storitev ali pa jih uporablja v zelo majhnem obsegu.«

Postopno uvajanje v različnih regijah sveta

Kartica bo sprva na voljo v okviru omejene pilotne ponudbe nekaj tisoč kartic v izključno digitalni obliki, pridobili pa jo bodo lahko uporabniki v državah EU ter v Združenem kraljestvu. Ti se bodo lahko za pridobitev digitalne kartice registrirali na spletni strani MetaMask Portfolio in jo nastavili kot plačilno sredstvo v svoji mobilni napravi, kjer bo omogočala vsakodnevno plačevanje s kriptovalutami USDC, USDT in WETH v omrežju Linea.

Uporabniki platforme MetaMask lahko preverijo, ali jim je kartica MetaMask Card na voljo, tako da obiščejo spletno stran MetaMask Portfolio in v meniju poiščejo zavihek “Card” (kartica).

V prihajajočih mesecih bo kartici MetaMask Card dodanih še več funkcij in možnosti uporabe. Pričakovati je tudi, da bo kasneje v tem letu na voljo še več uporabnikom. Na začetku jo bodo lahko pridobili uporabniki iz EU in Združenega kraljestva, v prihajajočih četrtletjih pa se bo pilotna ponudba razširila še na dodatne regije. Uporabniki, ki želijo biti obveščeni, ko jim bo kartica na voljo, se lahko prek tega obrazca vpišejo na čakalni seznam.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.