16. julija 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

IBM ima platinastega poslovnega partnerja v Sloveniji

3 min read

Velike tehnološke korporacije jasno rangirajo svoje partnerje, pri čemer je oznaka platinasti pogosto rezervirana le za tiste, ki najbolje obvladajo tehnologijo in njeno implementacijo, saj so zahteve res visoke – od ustreznega števila strokovnjakov (in certifikatov) do prodajnih številk.

Slovensko podjetje LOGIX je polovični lastniški delež prodalo madžarski družbi Inter-Computer Group (IC), ki je že vrsto let vodilni IBM-ov sistemski integrator na lokalnem trgu. Sedaj pa je tudi LOGIX postal certificirani IBM-ov platinasti poslovni partner v Sloveniji, pri čemer se podjetje lahko pohvali s statusom aktivnega partnerja tudi s podjetji HCL, RedHat, HPE, ServiceNow, DataBricks, Confluent, Cloudera in Genesys.

Ob tej priložnosti sta omenjeni podjetji predstavili novo platformo Platinum Fusion, s ciljem sprostiti regionalni potencial za uspeh svojih strank.

Združena ustvarjata novo platformo Platinum Fusion

Platforma je pomemben mejnih v razvoju podjetja Logix. Ob tem je direktor podjetja Beno Žigon pripomnil, da v njihovo podjetniško avanturo s tem vstopa nov in moča partner. »Podjetje Logix se je v osmih letih obstoja razvilo v uspešno podjetje s 15 predanimi zaposlenimi in prihodki, ki presegajo 2 milijona evrov. Naša vizija razvoja novega poslovnega področja je postala resničnost, kar je rezultat trdega dela, strasti in predanosti ekipe. Ob tem izražam globoko spoštovanje in se zahvaljujem ekipi partnerskega podjetja Analitica, pomembnega sopotnika od samega začetka, ki ob tej priložnosti izstopa iz lastništva, za njihov izjemni prispevek. Tehnično in splošno strokovno znanje, ki so ga v tem času delili z nami, je za nas neprecenljivo.«

Podjetje Logiix novo poglavje v svojem poslovnem razvoju začenja z madžarskim IT podjetjem Inter-Computer Group (IC) z impresivnimi letnimi prihodki v višini 40 milijonov evrov in več kot 200 strokovnjaki. Skupina obvladuje številna področja informacijskih tehnologij, kot so razvoj programske opreme, implementacija sistemskih rešitev, upravljanje infrastrukture, vzdrževanje, izobraževanje, analitika, aplikativna programska oprema, vmesna programska oprema in podobno.

Ob tem izjemno pomembnem trenutku je Beno Žigon poudaril: »Z vstopom v družino IC bo Logix ohranil tisto, kar nas dela edinstvene, hkrati pa pridobil nove prednosti: nova znanja, logistiko, novo osebje in dostop do drugih zakladov družine IC. Naš igrivi duh se bo še bolj razcvetel, saj se nam bodo odprla vrata do novih priložnosti v Sloveniji ter na trgih srednje in jugovzhodne Evrope. Postali bomo boljši in pripravljeni na najnovejše izzive v svetu informacijskih rešitev! Naša zavezanost k odličnosti je zdaj še močnejša.«

Podjetje Logix je pred kratkim pridobilo status platinastega poslovnega partnerja, najvišjo oznako IBM-ovega partnerja, ki je rezervirana za tiste partnerje, ki so sposobni zagotavljati transformativne rešitve visoke vrednosti in so dosegli najvišjo raven zadovoljstva strank, tehničnih in prodajnih certifikatov, prodajnih uspehov in preverjenih referenc strank.

Miklós Fábri, član upravnega odbora skupine Inter-Computer Group, je ob tej priložnosti poudaril, da sodelovanje s podjetjem Logix ni le novo poglavje v zgodovini skupine Inter-Computer Group, temveč tudi edinstvena priložnost za dopolnitev obstoječega znanja s hitro rastočimi področji, kot sta elektronsko poslovanje in veliki podatki. »Verjamemo, da lahko skupaj s podjetjem Logix, ki ima na teh področjih edinstvene zmogljivosti, ter s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami izpolnimo dolgoročne strateške potrebe vseh strank na dinamično rastočem slovenskem trgu.«

Dobro opravljeno je bolje kot dobro povedano

Kot največjo prednost združitve in sodelovanja med podjetjema poudarjajo zavezanost k poslušanju in partnerstvu za skupni uspeh, prednostno obravnavanje strank in njihovih potreb, izkazovanje prilagodljivosti in nepogrešljivosti ter vnašanje strasti na področje, ki to zahteva. Informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) so postale najpomembnejša sredstva današnje družbe. Podjetja in organizacije jih morajo uporabljati, če se želijo prilagajati vse pogostejšim spremembam. Vendar jih omejujejo omejeni viri in pomanjkanje časa, kar ustvarja pomembno povpraševanje po storitvah in znanju podjetij IT.

S skupnimi močmi, ki jih opisujejo kot regionalno sproščanje potenciala oziroma znanja, so si zastavili zelo ambiciozne cilje. Prepričati trg, da imajo vse zmogljivosti za zagotavljanje kompleksnih IT rešitev za podjetja po zelo visokih standardih in po konkurenčnih cenah. Napovedujejo tudi širitev, saj želijo postati osrednji ponudnik v Sloveniji in širše v regiji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.