27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Varnostni kopilot za poslovna okolja

3 min read

V samo dveh letih je Microsoft zabeležil izjemen porast v številu napadov z ugibanjem gesel, ki je poraslo s 579 na sekundo na več kot 4.000 na sekundo. Globalni stroški računalniškega kriminala naj bi se predvidoma povečali s 3 bilijonov USD v letu 2015 na 10,5 bilijona USD do leta 2025. Kljub temu, da organizacije v povprečju uporabljajo kar 80 varnostnih orodij, se soočajo s preobilico podatkov, prevelikim številom opozoril in omejenim vpogledom v svoje varnostne rešitve.

Čas je, da tehnologijo uprežemo tudi v obrambo naše digitalne krajine. Velik korak bo v kratkem storil računalniški velikan Microsoft, ki bo svojo varnostno rešitev Microsoft Copilot for Security od 1. aprila dal na voljo vsem uporabnikom po svetu. Gre za prvo rešitev v panogi, ki uporablja generativno umetno inteligenco, in bo strokovnjakom za varnost in informacijske tehnologije pomagala ujeti, kar drugi spregledajo, hitreje opravljati delo in okrepiti strokovno znanje ekipe. Delovanje Copilota temelji na velikih količinah podatkov in informacijah o grožnjah, ki vključujejo več kot 78 bilijonov varnostnih signalov, ki jih Microsoft obdela vsak dan. Ob tem se rešitev povezuje z velikimi jezikovnimi modeli, da pripravi prilagojene vpoglede v podatke in usmerja naslednje korake. S Copilotom se lahko podjetja in organizacije branijo z izjemno hitrostjo in v obsegu, ki ga zagotavlja umetna inteligenca, kar jim omogoča, da preobrazijo svoja varnostna prizadevanja. Copilot for Security bo 1. aprila na voljo v vseh državah po svetu. Rešitev lahko razume in odgovori na vprašanja in ukaze v osmih jezikih, vmesnik izdelka pa je lokaliziran v 25 jezikov.

»Druga raziskava o ekonomskem učinku rešitve Copilot for Security potrjuje, kar smo že videli v praksi: izkušeni varnostni analitiki so s Copilotom pri svojem delu hitrejši za 22 odstotkov. Prav tako 7 odstotkov bolj pravilno opravijo vse naloge, osupljivih 97 odstotkov pa jih želi še naprej uporabljati Copilot,« je povedala Barbara Domicelj, direktorica slovenskega Microsofta. »Microsoft Copilot for Security strokovnjakom zagotavlja prava orodja, da lahko bolje izkoristijo svoje veščine, brezhibno sodelujejo, bolje razumejo podatke ter se hitro odzivajo. Rešitev na novo piše pravila igre in navdušeni smo, da jo lahko delimo s svetom.«

Z rastjo v številu računalniških napadov se Microsoftova zaveza, da ustvari varnejši svet, spreminja v obveznost. Microsoft ima pri tem edinstveno prednost, saj vsak dan zbere 78 bilijonov signalov, kar omogoča analizo in odzivanje na grožnje v realnem času. Prav tako ima podjetje po vsem svetu 10.000 varnostnih strokovnjakov in 14.000 partnerjev. 

Pojav umetne inteligence je med najbolj obetavnimi novostmi v tem boju. Cilj rešitve Copilot for Security je izkoristiti vse prednosti generativne umetne inteligence in jih uporabiti pri zaščiti pred računalniškimi napadi. Ta pristop tudi strokovnjakom z manj znanja in izkušenj omogoča, da zagotovijo ključno obrambo. 

Copilot for Security je na voljo za plačilo po uporabi 

Microsoft si prizadeva zagotoviti varnost in je v skladu s tem predstavil tudi licenčni model plačila po uporabi, s katerim bo Copilot for Security na voljo širšemu krogu organizacij kot katerakoli druga rešitev na trgu. S tem prilagodljivim modelom določanja cen, ki temelji na porabi, lahko začnejo podjetja rešitev hitro uporabljati in nato uporabo ter stroške prilagodijo svojim potrebam in proračunu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.