29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Microsoftove podatkovne meje v EU se širijo

2 min read

Microsoft je naredil pomemben korak naprej pri širitvi nabora zaupanja vrednih storitev v oblaku, ki spoštujejo evropske vrednote in izpolnjujejo posebne zahteve strank v Evropi. V okviru širše pobude Microsoft s ponosom predstavlja naslednje korake pri razvoju rešitve Podatkovna meja EU za Microsoft Cloud. Microsoft s tem širi svoje pobude, povezane s shranjevanjem in obdelavo osebnih podatkov, s čimer postaja prvi med vodilnimi ponudniki storitev v oblaku, ki lahko v celoti izpolni potrebe evropskih strank v javnem in zasebnem sektorju, ki zahtevajo še več, ko gre za lokacijo shranjevanja podatkov.

Po začetni izdaji, ko je podjetje lani sprejelo pet evropskih načel za storitve v oblaku, ki usmerjajo prizadevanja podjetja na področju storitev v oblaku v Evropi, Microsoft zdaj uveljavlja lokalno shranjevanje in obdelavo za vse osebne podatke, vključno s samodejno ustvarjenimi sistemskimi dnevniki. S tem postaja prvi vodilni ponudnik storitev v oblaku, ki evropskim strankam zagotavlja tako raven lokalnega shranjevanja podatkov.

Izboljšave so na voljo predvsem na treh področjih:

  • Razširjen obseg lokalnega shranjevanja in obdelave: Microsoft svoje zaveze za lokalno shranjevanje in obdelavo razširja na vse osebne podatke znotraj meje. Stranke lahko tako znotraj Evropske Unije shranjujejo in obdelujejo še več podatkov, saj Podatkovna meja EU sedaj vključuje psevdonimizirane osebne podatke.
  • Viri za zagotavljanje transparentnosti: Microsoft zagotavlja nove vire za zagotavljanje transparentnosti, kar vključuje dokumentacijo in druge informacije, ki so strankam na voljo na spletni strani Središča zaupanja za Podatkovno mejo EU.
  • Vpeljava tehnologij v EU: Microsoft je veliko vložil v vpeljavo tehnologij, ki se nahajajo znotraj EU, saj želi še dodatno zaščititi psevdonimizirane podatke znotraj meje v primerih oddaljenega dostopa za spremljanje stanja sistema. Potrebi po fizičnem prenosu ali shranjevanju izven EU se je tako mogoče izogniti tako, da se za sisteme za spremljanje stanja uporablja infrastruktura virtualnih namizij znotraj Podatkovne meje EU.

Z uvedbo Podatkovne meje EU Microsoft ohranja svojo zavezanost vrhunski računalniški varnosti. Podjetje ima po svetu zaposlenih več kot osem tisoč strokovnjakov, ki analizirajo bilijone dnevnih signalov, da bi odkrili grožnje ter zagotovili pravočasne in zelo koristne vpoglede v računalniško varnost, kar omogoča odkrivanje in ublažitev škodljivih aktivnosti. Vsi prenosi podatkov izven EU za varnostne namene bodo dokumentirani in omejeni na količino, ki je potrebna za ključne funkcije računalniške varnosti, uporabljali pa se bodo le za potrebe zagotavljanja računalniške varnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.