28. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

CES 2024: Lenovo računalniki z umetno inteligenco

4 min read

Očitno je, da bo umetna inteligenca ena vodilnih tehnologij v sodobnih izdelkih. Lenovo je danes na sejmu CES 2024 predstavil več kot 40 novih naprav in rešitev, ki jih poganja umetna inteligenca (UI), s čimer je podjetje še nadgradilo svojo vizijo UI za vse. Torej praktično ni več novega premijskega prenosnika, ki si ne bi pomagal z umetno pametjo, saj ta pretežno skrbi za personalizirano računalniško izkušnjo.

Najnovejša družina prenosnikov Lenovo Yoga z operacijskim sistemom Microsoft Windows 11 je tako opremljena z novo ekskluzivno programsko opremo Lenovo Yoga Creator Zone za ustvarjalce, umetnike in vse, ki želijo izkoristiti moč generativne umetne inteligence na preprost in zasebni način z mislijo na varnost. Lenovo Yoga Creator Zone kot spodbujevalnik domišljije ponuja ustvarjanje slik, ki besedilne opise ali celo skice spremeni v osupljive vizualne podobe brez zapletenih pozivov, kod ali nastavitev. Uporabniki preprosto vnesejo, kaj želijo videti, in sistem takoj ustvari vizualno predstavitev.

Na čelu nove generacije prenosnikov Lenovo Yoga sta Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9) in Lenovo Yoga 9i 2-v-1 (14″, 9), slednjemu sta priložena pametno pero Lenovo Smart Pen in ovitek. Oba vrhunska prenosnika sta zasnovana za ustvarjalce z brezkompromisnimi standardi, imata certifikat MIL-STD-810H za vzdržljivost in sta opremljena z najsodobnejšimi komponentami, vključno z najnovejšimi procesorji Intel® Core™ Ultra za izjemno hitro delovanje; procesorjem Lenovo AI Core, ki poganja robustne funkcije umetne inteligence; in zmogljivimi baterijami za neprekinjeno ustvarjalnost. Največjo zmogljivost procesorjev Lenovo AI Core in Intel Ultra v računalniku Lenovo Yoga Pro 9i (16″, 9) povečuje Lenovo X Power, rešitev za navijanje prenosnika, ki temelji na strojnem učenju in izboljšuje ustvarjalna opravila, kot sta 3D-renderiranje in korekcija filmskih barv, z dodeljevanjem procesorske moči za optimizacijo zmogljivosti, avtonomije baterije in učinkovitosti hlajenja. Oba modela sta opremljena s tipko Copilot, ki omogoča hitrejši dostop do vsakdanjega spremljevalca z umetno inteligenco. Copilot v operacijskem sistemu Windows 11, ki izkorišča zmogljivosti umetne inteligence za zagotavljanje ustreznih odgovorov, povzemanje e-pošte, ustvarjanje slik in še več.

Impresiven je tudi prenosnik Lenovo Yoga Book 9i (13″, 9), katerega predhodnik je bil prvi prenosnik na svetu z dvema zaslonoma OLED, saj je še bolj navdušujoč in ga lahko zdaj poganjajo novi Intelovi procesorji Core Ultra, ima zaslon PureSight OLED ločljivosti 2,8K in vrtljivo zvočno polico Bowers & Wilkins®. Opremljen je lahko tudi s programsko opremo za izboljšanje ustvarjalnosti, vključno s programom Smart Launcher za združevanje pogosto uporabljenih aplikacij za izboljšanje produktivnosti; izboljšano virtualno tipkovnico, s katero lahko uporabniki izrazijo svojo osebnost s prevlekami; umetno inteligenco za polepšanje rokopisa in še več.

Še pametnejši ThinkBooki
Lenovo je predstavil tudi nove prenosnike ThinkBook, namizne računalnike ThinkCentre in dodatno opremo za mala in srednje velika podjetja (SMB) z inovativnimi funkcijami, pametnimi zasnovami in izboljšavami računalnikov z umetno inteligenco. Novi ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid je prilagodljiva hibridna rešitev s prenosnikom kot osnovo, ki lahko deluje tudi kot tablica – samostojno ali skupaj ter nemoteno preklaplja med prenosnikom in tabličnim računalnikom. Rešitev ponuja edinstveno inovacijo, ki zagotavlja hibridno izkušnjo med sistemoma Windows in Android™. ThinkBook 13x Gen 4 je čudovit in zmogljiv prenosnik s certifikatom Intel Evo Edition in izjemno avtonomijo baterije, vgrajeno tipko Copilot in je prvi Lenovov ogljično nevtralen prenosnik za mala in srednje velika podjetja. ThinkBook 14 i Gen 6+ pa je zmogljiv, vsestranski in pameten prenosnik z osupljivim 14,5-palčnim zaslonom ločljivosti 3K in premore vmesnik Graphics Extension (TGX), ki podpira novo razširitveno postajo ThinkBook Graphics Extension (TGX), ki povečuje zmogljivosti umetne inteligence. Lenovo predstavlja tudi posodobljeni prenosnik ThinkBook 16p Gen 5, ki združuje moč in eleganco s podporo za novi Magic Bay Studio, ki vključuje kamero ločljivosti 4K in integrirane zvočnike.

Osebni pomočnik Lenovo AI Now
Lenovo je že na dogodku Tech World 2023 predstavil osebnega pomočnika z umetno inteligenco za osebne računalnike z umetno inteligenco kot del svoje vizije UI za vse. Pod okriljem rešitve Lenovo AI Now Lenovo nadaljuje razvoj osebne rešitve z UI, ki je zasnovana tako, da omogoča interakcijo končnega uporabnika na tipkovnici in prek naravnega jezika. Osebni pomočnik Lenovo AI Now, začasno poimenovan Lenovo AI Now Personal Assistant, zagotavlja prilagojene interaktivne izkušnje, ki temeljijo na uporabnikovi lastni bazi znanja v napravi. Pomočnik bo racionaliziral delovne procese in izboljšal sodelovanje na bolj oseben in poglobljen način. Uporabniki bodo lahko z uporabo govora preverjali in spreminjali običajne nastavitve, kot sta zaslon ali zmogljivosti, iskali in povzemali e-pošto in dokumente, ustvarjali vabila na sestanke ter med videokonferenco združevali sliko kamere v živo in avatarje. Osebni asistent Lenovo AI Now bo začel delovati v prvi polovici leta 2024, sprva na Kitajskem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.