27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Razvajanje za vsaka ušesa

5 min read

Ste preživeli nakupovalno mrzlico črnega petka? Prisluhnite tej prepričljivi ponudbi, ki obljublja, da bo dolga leta razvajala vaša ušesa.

Dejstvo je, da zvok postane pravi užitek šele s pravimi zvočniki. Tudi filmski ustvarjalci in navdušenci nad domačim in pravim kinom vedo povedati, da je zvok polovica kinotečne izkušnje. Naložba v kakovostne zvočnike je vedno dobra naložba, saj se ti niti približno ne starajo tako hitro kot ostale naprave iz sveta potrošniške elektronike. Še več, zaupam vam lahko, da imam doma v uporabi še vedno 4.1 zvočni sistem, ki je prav letos dopolnil četrt stoletja!

Tudi v mesecu praznikov in obdarovanj je eden najpomembnejših dejavnikov prazničnega razpoloženja prav glasba. Ne glede na to, ali načrtujete noro zabavo s prijatelji, prijetno večerjo ali poljub ob polnoči, bo kakovosten zvok vaše praznovanje dvignil na višjo raven. Za vse ljubitelje dobrega zvoka imam odlično novico – Sonos ima te dni akcijo, njegove zvočne stvaritve so znižane za vsaj 20 odstotkov!

Kdo ali kaj je Sonos? Gre za podjetje, znano po odličnih zvočnikih in večsobnih zvočnih rešitvah. S sodobnim dizajnom, odličnimi zmogljivostmi, pametnimi zvočnimi policami in samostojnimi zvočniki bodo izdelki Sonos poslušanje glasbe spremenili v popolno zvočno izkušnjo. Zvočnike enostavno upravljate z aplikacijo Sonos, ki omogoča združevanje več zvočnikov v prostoru, njihovo prilagajanje, nadzor glasnosti itd. Uporablja se lahko tudi za pretakanje glasbe in podpira večino uveljavljenih pretočnih storitev, kot so Apple Music, Spotify in YouTube Music. Ne zamudite priložnosti, ki se ponudi le enkrat letno – letos je to med 8. in 24. decembrom –, in si zagotovite ali podarite komu eno izmed zvočnih naprav Sonos, ki se pri marsikomu uvrščajo na vrh seznama želja.


Ponudba, ki je ne gre prezreti, niti preslišati
Izkoristite posebno praznično ponudbo, v kateri se najde nekaj za vsakogar. Za vse, ki v hišnem kinu prisegate na vrhunski prostorski zvok, ki ga ustvari tehnologija Dolby Atmos, priporočam kombinacijo brezžične zvočne police Sonos Arc, ki ima v 114 cm dolgem ohišju vgrajenih kar 11 zvočnikov, ki ustvarijo resnično pristen večkanalen prostorski zvok, samostojnega zvočnika Era 300, ki s pomočjo 6 vgrajenih zvočnikov in tehnologije zvočnih odbojev od stropa in sten lastnoročno pričara prostorski zvok, ter nizkotonca Sonos Sub, ki odlično dopolni vse obstoječe Sonos zvočnike. Tale fantastični zvočni trio je sicer drag, a vreden svoje cene. Ko enkrat odštejete skoraj tri tisočake za takšno zvočno kombinacijo, ne boste pogrešali ničesar.

Bosta že dva dovolj? Dinamični duo za domačo zabavo predstavlja kombinacija zvočne police Sonos Beam in nizkotonca Sub Mini. Z njima dobi domači kino izjemno dimenzijo, saj obljubljata, da bosta oživela vsak film, oddajo ali tv-serijo. Napravi podpirata tehnologijo Dolby Atmos za pristen prostorski zvok, podprte pa so tudi številne druge zvočne tehnologije, kot so Dolby True HD, Dolby Digital+, Dolby Digital, DTS … V času trajanja akcije se je cena za Sonos Beam druge generacije znižala za petino na 459 evrov.

Vedno znova poudarjam, kako so sodobni televizorji na račun svoje vitkosti izgubili na področju zvoka, saj nimajo prostora (beri: globine) za vgradnjo zmogljivih zvočnikov. Vse to rešijo že omenjene zvočne police. In prav takšna – enostavna, učinkovita in prepričljiva – je tudi najcenejša v Sonosovi ponudbi. Zvočna polica Sonos Ray, ki v akciji velja le 249 evrov, poskrbi za zvočno nadgradnjo vaše tv-izkušnje, pa naj gre za spremljanje tv-oddaj, gledanje filmov, poslušanje glasbe ali igranje iger na televizorju. Za piko na i pa polica Sonos Ray podpira tudi razširitve, saj ji v prihodnje lahko brez težav dodate dodatne zvočnike in tako ustvarite prostorski zvok ali celo sistem, ki predvaja zvok v več sobah.


Zvočniki, s katerimi ne morete zgrešiti

In že smo pri napravah, s katerimi si je Sonos pravzaprav ustvaril ime na trgu. Zvočnikih. Ti so iz generacije v generacijo naprednejši. Moja izbira bi bil vsestranski pametni zvočnik Sonos Era 100. Je nadvse enostaven za uporabo in primere za vsak prostor, saj zagotavlja čudovito čist in uravnotežen zvok. Era 100 z akustiko nove generacije in novo ravnjo povezljivosti – vse zvočne vsebine lahko predvajate prek WiFi in Bluetooth – preoblikuje vsak prostor z natančno uglašenim stereo zvokom in bogatimi basi, ki si jih vaša glasba zasluži. Če so bili vaši otroci letos zelo pridni, jim lahko podarite dva, da bodo lahko ustvarili stereo par ali večsobni zvočni sistem.

Želite z darilom razveseliti svojo ljubljeno osebo? Idealen vstop v Sonosov čarobni svet zvoka predstavlja prenosni vodoodporni pametni zvočnik Sonos Roam, ki je popolno darilo in zdaj na voljo po akcijski ceni 159 evrov. Sonos Roam podpira brezžično predvajanje glasbe prek povezave Wi-Fi ali Bluetooth, vgrajena baterija pa mu zagotavlja kar do 10 ur avtonomije delovanja. Piko na i postavi tehnologija Trueplay, ki samodejno najde najboljše nastavitve – zvočnik se prilagodi vaši okolici in predvajani glasbi. Sem omenil, da je vodoodporen (certifikat IP67), torej ga lahko s seboj brez skrbi vzamete tudi v kopalnico.


Najboljše sem prihranil za konec – povsem novi Sonos Move 2 je nova generacija trpežnega prenosnega zvočnika za maksimalno uživanje zvoka, ki skrbi, da dober zvok ni rezerviran le v prijetnem vzdušju domačih sten, temveč tudi na poti ali praktično kjerkoli. Premijski Sonos Move 2, ki je hkrati Sonosov najzmogljivejši prenosni zvočnik, bo vsekakor kos divji novoletni zabavi – znotraj ali na prostem. Avtonomija delovanja na vgrajeno baterijo je zglednih 24 ur. Zdržite toliko? Vas zanima, koliko stane Sonos Move 2? 499,99 evra.

Sem kaj spregledal? Mogoče, ko pa je ponudba tako pestra. Mimogrede, zelo dobra kupčija sta tudi zvočnik One SL in Sonos Move prve generacije, ki sta znižana za kar 25 odstotkov, a le dokler ne poidejo zaloge.

Decembra torej prihranite, poslušajte, uživajte in praznujte s Sonosom! Pričakajte praznike pripravljeni s popolnim zvokom, organizirajte novoletno praznovanje, o katerem se bo še dolgo govorilo, ali pa ustvarite družinske spomine za vse življenje – z dobrimi vibracijami in kakovostnim zvokom.


Posebna praznična ponudba Sonos velja do 24. decembra. Izdelki so na voljo v trgovinah BigBang in pri drugih bolje založenih trgovcih.

www.sonos.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.