1. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Inteligentni ThinkPadi s procesorji Intel Core Ultra

3 min read

Lenovo je očitno pohitel in še pred sejmom CES (in konkurenco), pokazal nekaj novih prenosnikov s povsem svežimi procesorji Intel Core Ultra, katerih posebnost je to, da imajo vgrajeno globljo podporo za naloge s področja umetne inteligence. Ker se ta pospešeno uveljavlja tudi v Microsoftovem okolju, se zdi, da bodo novi ThinkPadi in IdeaPadi vsekakor računalniki, pripravljeni na prihodnost.

Ali, kot so zapisali v Lenovu: novi val poslovnega računalništva je tu. Prenosniki Lenovo s procesorji Intel Core Ultra so pripravljeni na prihodnost poslovnega računalništva. Imajo kar tri procesorje: osrednjega (CPE), grafičnega (GPE) in nevronskega (NPE), ki lahko učinkovito in pametno opravljajo naloge računalnika z umetno inteligenco. Razbremenitev računskih nalog na NPE in/ali GPE izboljša učinkovitost in zmogljivosti ter zagotavlja boljše upravljanje energije. Uporabniki lahko uživajo v kakovostnejših delovnih tokovih v podprtih poslovnih aplikacijah, kot so Zoom (za katerega sta ThinkPad X1 Carbon in ThinkPad X1 2-v-1 edina certificirana prenosnika), Microsoft Teams, Studio Effects, Adobe® Lightroom in številne druge. Značilnosti, kot so napovedi besedila, zameglitev ozadja, prepisi sestankov in povzetki e-pošte, izboljšujejo produktivnost, orodja za digitalne vsebine pa povečujejo ustvarjalnost, ne da bi vplivale na splošno zmogljivost sistema. S programom Copilot v operacijskem sistemu Windows so stvari, ki jih uporabniki počnejo vsak dan, lažje, hitrejše in bolj enostavne. Nove funkcije bodo pomagale povzeti spletne strani, sestaviti e-sporočila, spremeniti nastavitve in bodo omogočile nove izkušnje v aplikacijah, kot so Paint, Snipping Tool in druge. Lenovo preoblikuje svoje osebne računalnike in druge naprave za zagotavljanje prilagojenih rešitev umetne inteligence. V sodelovanju s strateškimi partnerji ima Lenovo skupno vizijo za vodenje tega transformativnega premika na področju osebnega računalništva.

Nova ThinkPad X1 Carbon in ThinkPad X1 2-in-1 imata izboljšano hlajenje in upravljanje porabe energije ter funkcije računalniškega vida v programu Lenovo Commercial Vantage. Vključujeta funkcijo zbujanja računalnika ob približevanju z zaznavanjem obraza uporabnika in podpirata prilagodljivo zatemnitev na zunanjih monitorjih, kar dodaja dodatno varnost in varčuje z energijo.

ThinkPad X1 se je vedno odlikoval po možnostih zaslona in funkcijah kamere. Lenovo View ponuja orodja za izboljšanje videoposnetkov s kamero, vključno z novim načinom Low Light Enhancer, ki lahko osvetli in razjasni videoposnetke v okoljih s šibko svetlobo. Programska oprema teče na NPE in tako varčuje z energijo in obremenitvijo osrednjega procesorja, ko se izvajajo aplikacije za združene komunikacije, kot sta Teams ali Zoom. ThinkPad X1 bo v edinstveni komunikacijski vrstici vključeval opcijsko kamero z ločljivostjo 8 MP, ki lahko zagotavlja odlično kakovost videokonferenc. Prikazana vsebina je na najnovejšem opcijskem zaslonu OLED s frekvenco osveževanja 120 Hz še bolj ostra in tekoča. Komunikacijska vrstica omogoča tudi boljšo uporabnost v prenovljenem ohišju z ožjimi robovi, ki zagotavljajo večje razmerje med zaslonom in ohišjem ter omogočajo enostavno odpiranje z eno roko.

Nova generacija poslovnih prenosnikov ne bo zagotavljala le boljše uporabniške izkušnje, temveč bo še dodatno izboljšala svoj prispevek h krožnemu gospodarstvu. Razvoj revolucionarnih dobavnih verig, storitev, oblikovanja izdelkov in materialov je podjetju Lenovo omogočil prehod na krožni model “oblikovanje, uporaba, vračilo”. Najnovejši računalniki ThinkPad X1 še naprej uporabljajo reciklirane materiale, plastiko PCC ter embalažo iz bambusa in sladkornega trsa brez plastike, da bi zmanjšali uporabo primarnih materialov in povečali uporabo plastike s postindustrijsko reciklirano vsebino (PIC). Lenovo tesno sodeluje z družbo Toray Industries, Inc., ki Lenovu dobavlja materiale iz ogljikovih vlaken, pri čemer ga podpirajo Torayjevi odnosi z Boeingom, da bi v ThinkPad X1 Carbon Gen 12 vgradili tudi reciklirane materiale iz ogljikovih vlaken, pridobljene iz kompozitov iz ogljikovih vlaken, uporabljenih v proizvodnji kril letal Boeing 787.

In za konec še presenetljivo dobra novica, kar zadeva ceni novincev. Glede na prebojne inovacije, ki jih prinašata, sploh ne bosta pregrešno draga. Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 12 in ThinkPad X1 2-in-1 Gen 9 bosta v Sloveniji naprodaj predvidoma aprila 2024, njuni ceni pa se bosta začeli pri 1.679 oziroma 1.879 evrih (z vštetim DDV!).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.