29. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Miniaturni večpredstavnostni kralj

2 min read

Vsake toliko se pa najde naprava, ki me preseneti. To je tokrat uspelo novemu večpredstavnostnemu predvajalnik Chromebox Micro, ki je pravzaprav računalnik v malem, izdelali pa so ga v Lenovu. Gre za izjemno tanek in cenovno dostopen medijski predvajalnik, ki ponuja visoke zmogljivosti, preverjeno varnost podatkov ter enostavnejša nadzor na daljavo in upravljanje naprav s sistemom ChromeOS.

Lenovo Chromebox Micro je izjemno tanek in lahek večpredstavnostni predvajalnik, ki se prilega skoraj vsakemu kiosku ali rešitvi za digitalno označevanje/oglaševanje. Naprava je zasnovana za neprekinjeno uporabo z digitalnimi zasloni v zahtevnih pogojih v objektih z velikim obiskom. Računalniški del naprave, ki je brez ventilatorja, torej brez aktivnega prezračevanja in odporna na prah podpira dva zaslona z ločljivostjo 4K, poganja pa jo ChromeOS. Poleg tega je naprava izdelana dovolj kompaktno, da se prilega tesnim okoljem, saj je dejansko manjša od večine pametnih telefonov.

Lenovo Chromebox Micro se odlično prilega skoraj vsem zaslonom in drugim prikazovalnim rešitvam. Premore vmesnike USB-C®, USB-A in HDMI ter luknje za vijake za enostavno montažo.

Lenovo v sodelovanju z družbo Instorescreen ponuja 15,6- in 21,5-palčne zaslone inFLEX, ki so posebej zasnovani za Lenovo Chromebox Micro. Inovativni zasloni inFLEX z visoko ločljivostjo imajo zadnjo vdolbino, ki omogoča namestitev naprave Lenovo Chromebox Micro, kar zagotavlja neoviran dostop do vseh priključkov, obenem pa je videz poenostavljen in integriran z zaslonom. Za vrhunsko upravljanje kablov se Lenovo Chromebox Micro z zasloni inFLEX poveže z enim samim kablom iz vrat USB-C, ki zagotavljajo sliko, napajanje in prenos podatkov.

Zadeva bo bojda že v naslednjem četrtletju naprodaj pri nas, upam pa, da bo tudi cena čim bolj podobna ameriški, kjer za tega “lepotca” želijo le preračunanih 200 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.