27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Telekom presegel 200.000 fiksnih širokopasovnih priključkov

2 min read

Telekom Slovenije, ki upravlja z največjim fiksnim in mobilnim omrežjem v državi, je v teh dneh dosegel nov mejnik, saj je presegel 200.000 maloprodajnih fiksnih širokopasovnih priključkov. Jubilejni priključek je bil priklopljen pri uporabniku v Mariboru, ki mu je Telekom Slovenije ob tej priložnosti za dve leti podaril naročnino na paket NEO in na mobilni paket NAJ.

V letošnjem letu Telekom Slovenije dosega rast števila priključkov v vseh segmentih svojega poslovanja. Tako je po zadnjih javno dostopnih podatkih število maloprodajnih fiksnih širokopasovnih priključkov v drugem četrtletju letošnjega leta – v primerjavi s prvim četrtletjem – povečal za 0,6 %. Konec junija je imel tako 197.344 fiksnih širokopasovnih priključkov, v teh dneh pa je presegel število 200.000.

Telekom Slovenije je naredil tudi nov korak pri razvoju rešitve, s katero omogoča priklop fiksnih širokopasovnih storitev, to je interneta, televizije in fiksne telefonije, takoj. Tako odslej takojšnji priklop storitev omogoča tako prek vrhunskega omrežja 4G kot 5G omrežja. Na ta način so uporabnikom fiksne storitve na voljo tudi prek mobilne tehnologije, Telekom Slovenije pa prek nadgrajenega mobilnega omrežja v tem primeru zagotavlja hitrosti do 300 Mbit/s v smeri do uporabnika in do 50 Mbit/s v smeri od uporabnika. Z nadgradnjo kapacitet mobilnega omrežja in modemov je takšen priklop lahko trajna ali začasna rešitev.

Naročnik na prodajnem mestu ali po pošti, če naročnino na fiksne storitve sklene na daljavo, prejme modem in do tri NEO Smartboxe, ki jih lahko enostavno namesti sam, storitve pa delujejo takoj po namestitvi. Novi naročniki paketov NEO A, NEO B in NEO C so tako v primeru, če še nimajo zmogljivega fiksnega priključka, v omrežje takoj povezani prek vrhunskega mobilnega omrežja.

Telekom Slovenije vsem, ki bodo postali naročniki TV-platforme NEO, garantira zadovoljstvo. To pomeni, da tistim, ki s storitvijo ne bi bili zadovoljni, v 30-ih dneh vrne denar. »Platforma NEO s praktično brezhibnim glasovnim upravljanjem v slovenščini, s prenovljenim in nadgrajenim uporabniškim vmesnikom, ki zagotavlja vrhunsko uporabniško izkušnjo, in izredno bogatim izborom TV-vsebin za vse okuse, praktično nima konkurence v slovenskem prostoru. In ko jo preizkusiš, potem to preprosto veš,« poudarja Katja Šajnovič, direktorica Razvoja poslovanja v Telekomu Slovenije.

Od 28. novembra dalje NEO, najsodobnejšo TV-platformo na slovenskem trgu, ki z glasovnim upravljanjem že 5 let postavlja trende in prinaša popolnoma novo izkušnjo spremljanja TV-vsebin, uporabljajo vsi naročniki televizije Telekoma Slovenije. S tem dnem sta namreč prenehala delovati še zadnja starejša TV- komunikatorja BOX S proizvajalca Netgem, s čimer Telekom Slovenije vsem naročnikom zagotavlja najsodobnejšo uporabniško izkušnjo spremljanja TV-vsebin.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.