2. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Vitka mobilna žepna knjiga

2 min read

PixCake

Tako nekako bi lahko z nekaj pridevniki povzel lastnosti novega pregibnega pametnega telefona HONOR Magic Vs2, ki ga je kitajski proizvajalec premierno predstavil na domačih tleh. HONOR Magic Vs2 ima 6,43-palčni zunanji zaslon OLED ločljivosti 2376 x 1060 pik, ki dosega najvišjo svetlost osupljivih 2500 nits. Ko pa ga razpremo, nas pričaka notranji 7,92-palčni zložljivi zaslon OLED, ki se hvali z ločljivostjo 2344 x 2156 in svetilnostjo, ki dosega do 1600 nits.

Ta pregibni žepni velikan pa premika meje še po drugi plati. Pametnjakovič namreč tehta le 229 gramov, kar je najmanj med podobno velikimi telefoni s pregibnimi zasloni. Zasluge za shujševalno kuro gredo receptu, ki narekuje, da je ohišje izdelano iz magnezijeve zlitine visoke čistosti. Ta se uporablja v vesoljski industriji, pokriva pa 72 % površine pod zaslonsko matriko. HONOR Magic Vs2 je lažji od svojega predhodnika in posledično najlažji pregibni telefon na svetu, ki ga je mogoče zložiti navznoter. Izjemno lahki tečaji zaslona so izdelani iz titana z najsodobnejšo tehnologijo 3D-tiskanja. Poleg tega tečaji s strukturo brez zobnikov zagotavljajo gladko izkušnjo odpiranja in zapiranja.

Na hrbtni strani uporabnika pričaka sistem treh kamer, ki ga sestavljajo širokokotna kamera ločljivosti 50 MP, telefoto kamera z 20 MP in ultraširoka kamera z 12 MP senzorjem, ki uporabnikom omogoča fotografiranje z vrhunskimi zmogljivostmi zaznavanja svetlobe. S podporo do 40-kratni povečavi (ki je kombinacija optične in digitalne), tehnologiji AI Motion Sensing Capture in optimiziranih algoritmov fotografiranja za portrete ali nočne prizore lahko Vs2 ustvari mojstrovine v nekaj sekundah, kadarkoli in kjerkoli.

Odločitev za uporabo mobilne platforme Qualcomm® Snapdragon® 8+ Gen1 pomeni, da HONOR Magic Vs2 premore obilo zmogljivosti za kakršnekoli naloge ali zabavo. Z lastnimi rešitvami HONOR GPU Turbo X in OS Turbo X nudi še bolj tekočo uporabniško izkušnjo, ki temelji na optimizaciji virov celotnega sistema. Poleg tega HONOR Magic Vs2 poganja optimiziran sistem MagicOS 7.2. Vgrajena baterija zmogljivosti 5000 mAh ter tehnologija 66 W HONOR SuperCharge pa ga tudi na področju avtonomije delovanja in hitrosti polnjenja postavljata v sam vrh med pregibnimi mobilniki.

Kdaj ga bomo dočakali v Evropi, še ni znano, vsekakor pa nam je všeč njegova “kitajska cena”, ki znaša preračunanih 909 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.