16. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Bespoke z letnico 2022

5 min read

Na sejmu IFA seveda niso v ospredju le televizorji, tablice in telefoni, temveč lep del sejmišča zasedajo predvsem izdelki za gospodinjstvo, torej t. i. bela tehnika. Ki pa je zadnja leta vse pogosteje drugih barv kot bele … Ker to tudi mora biti, saj odeti v kovinske barve ti izdelki izražajo pridih prestiža. Takšni so npr. izdelki Samsungove družine Bespoke, saj kot pravi ta korejski elektronski gigant, si podjetje prizadeva postati vodilni ponudnik trajnostnih, inteligentnih in lepo oblikovanih digitalnih gospodinjskih aparatov.

Trajnostne rešitve za pranje perila

Nova družina pralnih strojev Bespoke AI™ je tako opremljena s prebojnimi ekološko ozaveščenimi tehnologijami za zmanjšanje sproščanja mikroplastike iz oblačil. Razvita je bila v sodelovanju z blagovno znamko aktivnih oblačil Patagonia. Pralni stroj Bespoke AI™, ki bo na voljo še ta mesec, je opremljen s potekom pranja, ki zmanjša izpuste mikroplastike iz oblačil za 54 % z uporabo filtrirne tehnologije za zajemanje škodljivih plastičnih delcev.

Poleg zmanjšanja količine mikroplastike je pralni stroj Bespoke AI™ opremljen s še več ekološko ozaveščenimi funkcijami, ki uporabnikom omogočajo vsakodnevno trajnostno izkušnjo, ne da bi pri tem žrtvovali učinkovitost. Pralni stroj Bespoke AI™ je kot energetsko učinkovit pralni stroj številka ena na trgu opremljen s Samsung patentirano tehnologijo AI Ecobubble™. Uporaba hladne vode namesto tople vode brez dodajanja dodatnega časa cikla pomaga uporabnikom prihraniti do 70 % porabe energije z načinom AI Energy Mode of SmartThings Energy. Zagotavlja tudi visoke standarde čistoče in higiene oblačil, saj omogoča, da pralno sredstvo hitro prodre v tkanine in odstrani umazanijo – tudi v hladni vodi.

Poleg tega je pralni stroj Bespoke AI™ opremljen s senzorji AI Wash, ki merijo težo pranja in stopnjo umazanije ter tako zagotavljajo optimalno porabo vode, pralnega sredstva in energije, s čimer zmanjšujejo količino odpadkov.

Dodatno tehnologija SpaceMax™ stroju omogoča uporabo večjega bobna, ne da bi se povečale njegove zunanje dimenzije, kar potrošnikom zagotavlja veliko 11-kilogramsko zmogljivost za večje količine perila. Edinstvena, ravna oblika sprednjega dela pralnega stroja Bespoke AI™ in različne barvne možnosti zagotavljajo, da se aparat zlahka vključi v vsako pralnico in vaš pralni prostor prilagodi vašemu oblikovalskemu okusu.

Inteligentna izkušnja zdravega kuhanja

Pečica Bespoke AI™ Oven, ki bo v Evropi predstavljena oktobra, ima inteligentne funkcije, s katerimi kuhanje postane zdravo – uporabnikom omogoča pripravo hrane, ki je dobra tako za brbončice kot za telo. Kuhanje s paro že dolgo povezujemo s pripravo zdrave hrane. Nova pečica Bespoke AI™ Oven je opremljena z različnimi funkcijami kuhanja s paro za pripravo hranljivih in okusnih jedi na pari. Naravna para uporabnikom omogoča pridobitev bolj hrustljavih in nežnih okusov z vlažno notranjostjo in hrustljavo zunanjostjo, zato je idealna izbira za številne jedi za peko. Funkcija polne pare v pečici pa uporabnikom pomaga, da z minimalnim naporom kuhajo zelenjavo ali ribe na pari ter ohranijo več naravnega okusa in hranilnih snovi. Pečica Bespoke AI™ ima tudi funkcijo Dual Cook Steam, ki združuje zgornjo in spodnjo cono s tehnologijo enostavnega kuhanja s paro, zato lahko uporabniki prihranijo čas in energijo s hkratnim kuhanjem različnih jedi na različnih nastavitvah. Ko končate s pripravo jedi, vgrajena funkcija za čiščenje s paro poskrbi za hitro čiščenje.

Pečica Bespoke AI™ ima tudi inteligentne funkcije, ki še dodatno izboljšajo zdravo kulinarično izkušnjo. AI Pro Cooking uporablja slikovno usmerjeno tehnologijo prepoznavanja živil za optimizacijo nastavitev pečice, hkrati pa spremlja živila in preprečuje prekuhavanje jedi. Poleg tega lahko uporabniki kuhanje naredijo bolj interaktivno z ustvarjanjem in deljenjem časovnih videoposnetkov s prijatelji in družino v družabnih medijih.

Ta pečica, ki se odpira na dotik, ima ravna vrata brez ročajev, zato se harmonično ujema z vašim kuhinjskim pohištvom. Z dotikom konice prsta na gumb na nadzorni plošči lahko nežno in brez napora odprete vrata. Pečica Bespoke AI™ se z dodatno povezljivostjo poveže tudi s storitvijo kuhanja SmartThings, ki zagotavlja prilagojene recepte in inteligentne načrte obrokov, saj razume uporabnikove okuse, diete in zaloge v hladilniku. Storitev SmartThings Cooking se lahko sinhronizira tudi s storitvijo Samsung Health, ki spremlja uporabnikove kalorične cilje in uporabo ter priporoča recepte. S to novo funkcijo, ki bo na voljo oktobra letos, bosta štetje kalorij in zdravo kuhanje pravkar postala še lažja.

Sanjska kuhinja Bespoke Infinite

Samsung s ponosom napoveduje uvedbo linije Bespoke Infinite Line, popolnega paketa vrhunskih aparatov, ki se sprva osredotoča na kuhinjo. Linija Bespoke Infinite Line, ki nadaljuje vodilno vlogo podjetja Bespoke na področju oblikovanja, uteleša vrednote izjemne kakovosti in vrhunske kuharske izkušnje ter ustvarja brezčasen izdelek, ki presega zgolj okus.

Z estetskega vidika ima linija Bespoke Infinite Line brezčasno obliko, ki z navpičnimi linijami, izvrstnimi materiali in prefinjenimi zaključki brez težav dopolnjuje svoje okolje. Infinite Design odlikuje kovinska površina z visokim sijajem v barvi Timeless Greige z elegantnim okvirjem Iedge v barvi zlatega bakra. Sestava je izdelana iz trpežnega aluminija, zato je odporna na praske in vdolbine ter jo je enostavno obrisati.

Linija Bespoke Infinite ne ponazarja razreda le s svojim videzom, temveč tudi s svojo funkcionalnostjo, saj s svojimi vrhunskimi funkcijami povzdiguje kuhinjsko izkušnjo. Notranjost vrat hladilnika Black Metal Cooling v notranjosti zadržuje hlad in pomaga hitro obnoviti morebitno izgubo toplote, medtem ko Tunnel Lighting na okvirju in policah projicira svetlobo v vse smeri, tako da lahko vidite v vsak kotiček. Hladilnik ima tudi funkcijo Auto Open Door, ki samodejno odpre vrata, ko se jih dotaknete, in vas na to opozori z zvokom. Poleg tega ima eleganten in brezhiben videz, saj ne štrlijo ročaji, ki bi vas ovirali.

Druge funkcije vključujejo vrč za samodejno polnjenje, ki se avtomatsko napolni s prečiščeno vodo, ko ga postavite v hladilnik. V vgrajen infuzor lahko dodate sadje ali zelišča in tako ustvarite okusne pijače z okusom. Nastavitev Flex Pantry poskrbi za svež okus sestavin in ostankov hrane brez kontaminacije, saj ohranja živila s prilagajanjem temperature, ki je optimizirana glede na vrsto shranjenih živil.

Za več informacij o tem, kako Samsung s programom Bespoke širi svoj globalni doseg in premika meje mogočega doma, obiščite samsung.com/bespoke-home ali Samsung.com.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.