26. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

HONOR postaja Huawei?

3 min read

Na to misel sem prišel po parih minutah predstavitve novosti podjetja na letošnjem sejmu IFA v Berlinu. Podobna izvedba, podobna modelna usmeritev in podoben (razvojni) zagon. Same pozitivne stvari torej. Medtem ko bom telefon HONOR 70 podrobneje opisal v ločenem prispevku, se raje posvetimo ostalim napovedanim novostim, ki jih ni malo.

Hitro rastoče kitajsko podjetje namreč uvaja novo dvojno strategijo. Z njo bo podjetje poskrbelo, da bodo njihovi premijski mobilniki, tudi prepogljivi, na voljo uporabnikom v Evropi in drugih državah po vsem svetu, kar doslej ni bilo pravilo. Obenem je HONOR objavil, da se je blagovna znamka pridružila različnim konzorcijem interneta stvari, vključno z Matter in Ola, ter tako pomagala pri oblikovanju skupnih industrijskih standardov, ki spodbujajo odprto sodelovanje. Poleg tega bo nova platforma z imenom HONOR Developer Service Platform zagotavljala neposredno podporo in storitve razvijalcem. Med številnimi storitvami, ki so na voljo, lahko razvijalci svoje aplikacije pošljejo v App Market in Game Center kar prek HONOR-jeve platforme.

Zdravi temelji – MagicOS
Prva večja najava sliši na ime Magic OS 7.0. Gre za nov operacijski sistem, ki je zasnovan tako, da zagotavlja brezhibno izkušnjo na različnih platformah in napravah. Rešitev temelji na operacijskem sistemu Android ter operacijskih sistemih za osebne računalnike in internet stvari, zato se lahko naprave z različnimi operacijskimi sistemi povežejo z napravami Magic OS na sistemski ravni – in posledično lažje izmenjujejo podatke.

Poleg novih sprememb uporabniškega vmesnika bo Magic OS 7.0 uporabnikom omogočal upravljanje prenosnega računalnika, pametnega telefona in tabličnega računalnika HONOR z eno samo tipkovnico in miško. S to funkcijo lahko uporabniki nemoteno premikajo datoteke med napravami ter s tipkovnico prenosnega računalnika vnašajo besedilo v pametni telefon ali tablični računalnik. Sistem Magic OS 7.0 bo uradno ugledal luč sveta v zadnjem četrtletju letošnjega leta.

T. i. funkcijo Phone Link so uporabniki na Kitajskem že poznali, zdaj pa bo v njej užival cel svet. Ta namreč uporabnikom omogoča, da izbrane pametne telefone HONOR povežejo z osebnimi računalniki z operacijskim sistemom Windows in s tem omogočijo nove možnosti med napravami, vključno z možnostjo pregledovanja obvestil, opravljanja in sprejemanja klicev v osebnem računalniku ter uporabe mobilnih aplikacij v sistemu Windows. Omenjeno funkcionalnost že podpirata modela HONOR Magic4 Pro in povsem sveži HONOR 70.

Vedno bolj prepričljivi prenosniki in tablice
Da bo ekosistem zdravo rasel in uporabniška izkušnja kar najboljša, poleg mobilnikov potrebujemo tudi prenosnike. Povsem novi HONOR MagicBook 14, ki prvič v zgodovini ponuja OS Turbo na prenosnem računalniku HONOR, prinaša pomembno podaljšanje avtonomije baterije in do 20,8 % boljšo energijsko učinkovitost v primerjavi s predhodnikom.

Prenosnik poganja procesor Intel® Core™ i5-12500H 12. generacije in ga je mogoče konfigurirati z grafično kartico NVIDIA® GeForce RTX™ 2050, ki ponuja izjemno hitro delovanje, tako pri delu v pisarni kot pri igranju iger doma. HONOR MagicBook 14 z baterijo zmogljivosti 75 Wh zagotavlja kar do 17 ur delovanja (ob rahli obremenitvi).

HONOR Pad 8 pa je cenovno dostopna vsestranska tablica, ki skrbi za produktivnost in potrebe študentov in mladih strokovnjakov po zabavi. Vgrajen ima 12-palčni zaslon 2K HONOR FullView ločljivosti 2000×1200 pik z možnostjo prikaza 1 milijarde barvnih odtenkov ter z osmimi vgrajenimi zvočniki za zagotavljanje poglobljenih večpredstavnostnih izkušenj na poti. HONOR Pad 8 poganja HONOR Magic UI 6.1 s storitvami Google Play, baterija zmogljivosti 7250 mAh pa zagotavlja celodnevno povezljivost in avtonomijo.

Prostorski zvok HONOR
Inženirji so napredek pokazali tudi na področju zvočnih rešitev. HONOR-jeva prostorska avdio rešitev Spatial Audio, predstavljena med sejmom IFA 2022, je zasnovana tako, da slušalkam omogoča predvajanje izrazitejših, kinematografskih 3D zvočnih učinkov, ki “objamejo” poslušalca in so potrebni za izkušnjo obogatene in navidezne resničnosti naslednje generacije.

HONOR-jeva rešitev Spatial Audio je prva, ki podpira prilagajanje razdalje izvora zvoka kar uporabnikom omogoča dinamično prilagajanje razdalje navideznih zvočnih virov od 0,15 do 10 metrov, da si čim bolje prilagodijo zvočno izkušnjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.