8. decembra 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Kaj so zvarili Huaweijevi inženirji?

2 min read

Ponavadi je vsaj v poletnih mesecih malce zatišja v svetu potrošniške elektronike – pred viharjem novosti, ki sledijo v jesenskih mesecih in se bodo do konca leta potegovale za kupce. Prav zato mi je bilo toliko bolj sumljivo, ko sem prejel vabilo na Huaweijevo mednarodno predstavitev, ki bo prihodnji teden v Turčiji. Kaj nekaj se kuha?

In sem šel malo raziskovat. Že prva slika, ki služi kot draž, pove nenavadno veliko. Očitno je, da bomo deležni novega prenosnika, slušalk in kot kaže tudi zložljivega ali vsaj prepogljivega telefona. Hmmm. Pa sem vrtal malce globlje.

Tema dogodka bo sodoben način življenja, v katerem uporabljamo ekosistem povezanih naprav, ki nas podpirajo v različnih scenarijih – vključno s pametnim domom, zdravjem, pametno pisarno in podobnimi, so zapisali. Ker bo moj zvesti Huawei Matebook X letos dopolnil peto leto starosti, se seveda najbolj navdušujem nad njegovim morebitnim naslednikom. Zaenkrat pa kaže, da bom moral še malce počakati, saj so v Huaweiju razkrili le to, da prihaja model Matebook D 16 – zmogljiv in lahek prenosni računalnik z velikim zaslonom. Pričakovano ga bodo poganjali procesorji Intel Core 12. generacije, odlikoval pa velik zaslon (v bistvu 16-palčni skoraj brezrobi zaslon, tako da bo navzven po dimenzijah primerljiv s klasičnimi 15,6-palčnimi prenosniki). Hkrati ohranja vse značilnosti družine Matebook D: solidno estetiko, inovativnost in dobro uporabniško izkušnjo. Ni pa to X, kajne …

Predstavitveni dogodek seveda ne bi bil popoln brez najave novih pametnih telefonov. Naprav, po katerih je podjetje namreč najbolj poznano. Huawei bo torej predstavil najbolj lahek zložljiv pametni telefon in s tem potrdil vodilni položaj v tej kategoriji naprav. Takole so zapisali: “Novinec predstavlja novo raven inovacij, odlikuje ga namreč navzven zložljiva zasnova, brezhibno zlaganje brez reže med polovicama, vpadljiv zaslon in odlične zmogljivosti. Zaradi tega bo odlična izbira za delo na poti in hiter dostop do elektronske pošte in datotek, saj bo lahko edina naprava, ki jo boste za delo potrebovali.” No, komaj čakam, da ga primem v roke … In vam povem, kako mu je ime ter kako deluje.

Več pa 23. ali 24. junija …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.