12. avgusta 2022

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Vroče tehnološke novosti iz Huaweija

4 min read

Kitajski inženirji kujejo čipe dokler so vroči. Šalo na stran, podjetje Huawei je izbralo vroč poletni dan za predstavitev vrste novih vrhunskih izdelkov.

V Istanbulu so bile zenice novinarjev in vplivnežev usmerjene na glavni oder, kjer so ena za drugo aplavz požele privlačne novosti. Kaj smo videli? Glavna zvezda je bila vsekakor nova naslednja generacija zložljivega pametnega telefona Huawei Mate Xs 2, pa prenosnika s 16-palčnim zaslonom MateBook D 16 in 16s, ki spreminjata definicijo sodobnih delovnih okolij, osebno pa me je očaral tudi izjemni tablični računalnik MatePad Paper – ki je nekakšna mešanica tablice in bralnika e-knjig z zaslonom s tehnologijo e-črnila.

HUAWEI Mate Xs 2: Huaweiev najlažji zložljivi pametni telefon
Povsem novi zložljivi pametni telefon Huawei Mate Xs 2 z izjemno lahkim in tankim ohišjem se od sorodnih telefonov loči z novo inovacijo: z zlaganjem zaslona po zunanji ali notranji strani. Ko je zaslon novega pametnega telefona Mate Xs razprt, je popolnoma gladek, s čimer nudi poglobljeno uporabniško izkušnjo kot nalašč za zabavo in delo. Poleg tega so vanj vgradili tudi zmogljivo strojno platformo Qualcomm Snapdrago ter hišni paket trojne kamere True-Chrome s slikovnimi senzorji ločljivosti 50 MPik in optiko Huawei XD. Za dolgotrajno zagotavljanje mobilne svobode skrbi baterija kapacitete 4600 mAh, podprta s 60 W hitrim polnjenjem SuperCharge.

HUAWEI nova Y70 in HUAWEI nova Y90: super baterija, super polnjenje in super zaslon
Obenem je Huawei prestavil še nova pametna telefona iz družine Huawei nova. Pametni telefon Huawei nova Y70 preseneča z zmogljivo baterijo kapacitete kar 6000 mAh, ki jo zlahka polnite samo dvakrat na teden, medtem ko Huawei nova Y90 odlikuje 40 W hitro polnjenje SuperCharge, ki baterijo do 50 odstotkov napolni v le 30 minutah. Oba po zaslugi izredno velikega 6,75 (17,16) oziroma 6,7-palčnega (17-centimetrskega) zaslona zagotavljata udobno uporabo in poglobljeno zabavo. 6,7-palčni zaslon Huawei Edgeless FullView na telefonu Huawei nova Y90 krasijo izredno tanki robovi, medtem ko ima Huawei nova Y70 za odtenek večji zaslon. V kombinaciji z izjemnimi fotografskimi zmogljivostmi, elegantno zasnovo in velikim pomnilnikom, sta oba nova pametna telefona na voljo po izredno konkurenčnih cenah (v srednjem razredu mobilnikov).

HUAWEI MateBook D 16 in 16s: prenosnika za delo in zabavo
Nova prenosna računalnika sta popolna za vse, ki delate na daljavo, a pogrešate udobje pisarniškega dela na velikem monitorju. Huawei je zaznal potrebo po večjih zaslonih in željo po prilagodljivosti pri delu in temu primerno predstavil novo serijo 16-palčnih prenosnih računalnikov. Huawei MateBook D 16 in 16s nudita 40,46-centimetrski zaslon z veliko zaslonsko površino za preprosto opravljanje več nalog hkrati. Poganjajo ju procesorji Intel Core 12. generacije serije H s termalno ovojnico (TDP) do 40 W, dvokanalnim delovnim pomnilnikom in hitrimi pogoni SSD za brezhibno večopravilnost. Poleg tega Huawei z modeloma D 16 in 16s poenostavlja brezhibno izkušnjo sodelovanja med različnimi napravami in iskanja s pomočjo umetne inteligence. S tem še dodatno izboljšujejo sodelovanje med napravami in preprosto prenašanje datotek med pametnimi telefoni, tabličnimi, namiznimi in prenosnimi računalniki. Ker je velik zaslon po zaslugi tankih robov v kovinskem ohišju, ki ga imajo tekmeci s 15,6-palčnimi zasloni, Huawei Matebook D 16 in 16s zagotavljata tudi izredno prenosljivost.

HUAWEI MatePad Paper: tablica z elektronskim črnilom za poglobljeno beleženje in branje
Udeležence predstavitvenega dogodka je Huawei presenetil s prvim tabličnim računalnikom, ki je opremljen za zaslonom tehnologije elektronskega črnila (e-ink). Huawei MatePad Paper je kot nalašč za vse, ki delajo v ustvarjalni industriji in cenijo svobodo dela praktično kjerkoli. Naprava je zasnovana kot prenosni računalnik, da s tankostjo in nizko težo vsega 360 gramov omogoča udobno branje med držanjem v dlani. MatePad Paper je opremljen z 10,3-palčnim (16,6-centimetrskim) zaslonom Huawei FullView za poglobljeno in očem prijazno bralno izkušnjo. Je tudi prvi tovrstni zaslon, ki je prejel certifikat TÜV Rheinland Paper Like Display. Edinstvena kombinacija zaslona in revolucionarnega elektronskega pisala omogoča enakovredno izkušnjo pisanju po papirju. Vključno s prijetnim zvokom »šumenja«, ki ga uporabnik sliki, ko se s konico pisala dotika površine. Znan občutek, ki uporabniško izkušnjo dvigne na novo raven.

HUAWEI FreeBuds Pro 2: prve prave stereo slušalke (TWS) z zvokom visoke ločljivosti
V kategoriji zvočnih naprav je Huawei predstavil slušalke, ki bodo razveselile ljubitelje kristalno čiste glasbe in govora. Nove slušalke FreeBuds Pro 2 imajo dvojni zvočni sistem z dvema digitalno-analognima pretvornikoma (DAC) ter dinamičnima gonilnikoma s štirimi magneti in napredno tehnologijo digitalnega frekvenčnega križanja. S tem je omogočeno razlikovanje med visokimi in nizkimi frekvencami, kar skupaj s kodekom visoke ločljivosti LDAC zagotavlja najvišjo možnost kakovost zvoka. Kot prve prave brezžične stereo slušalke (TWS) so opremljene s trojnim sistemom mikrofonov za aktivno zmanjševanje hrupa, zato v primerjavi s predhodnim modelom zagotavlja 15 % učinkovitejše delovanje. V nekaterih primerih rabe to pomeni zmanjšanje hrupa za 47 dB. Slušalke Huawei FreeBuds Pro 2 so opremljene tudi s tremi algoritmi za dinamično optimizacijo poslušanja zvoka, ki v realnem času zaznajo spremembe glasnosti, razlike v strukturi sluhovoda in spremembe v nošenju. Obenem jih je mogoče preprosto povezati z vsemi operacijskimi sistemi pametnih telefonov in uporabljati v vseh primerih rabe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.