25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Huawei z rekordnim dobičkom

3 min read

Huawei je objavil svoje letno poročilo za leto 2021, v katerem razkriva, da je podjetje v preteklem letu ohranilo solidno poslovanje. V skladu z letnim poročilom so prihodki družbe znašali 636,8 milijard kitajskih juanov (CNY), od tega je čisti dobiček znašal 113,7 milijard CNY, kar je 75,9 % več kot v enakem obdobju lani. Izdatki za raziskave in razvoj so leta 2021 dosegli 142,7 milijard CNY, kar predstavlja 22,4 % vseh prihodkov družbe. To pomeni, da so skupni izdatki za raziskave in razvoj v zadnjih 10 letih dosegli več kot 845 milijard CNY. Huawei tudi v prihodnje načrtuje nenehno povečevanje sredstev za vlaganje v raziskave in razvoj.

“Splošno gledano je bila naša uspešnost skladna z napovedmi. Naše poslovanje z operaterji (Carrier business) je ostalo stabilno, na poslovnem področju B2B (Enterprise business) smo imeli stalno rast poslovanja, na poslovnem področju končnih uporabnikov (Consumer business) pa se je poslovanje hitro razširilo na nova področja. Poleg tega smo pospešili tudi razvoj našega ekosistema,” je na novinarski konferenci izpostavil Guo Ping, rotirajoči predsednik Huawei.

“Kljub upadu prihodkov v letu 2021 pa se naša sposobnost ustvarjanja dobička in denarnih tokov še naprej povečuje in smo se bolj sposobni soočiti z negotovimi razmerami,” je poudarila Meng Wanzhou, finančna direktorica Huaweija. Zaradi povečane dobičkonosnosti ključnih poslovnih področij, se je denarni tok družbe iz poslovnih dejavnosti leta 2021 znatno povečal in je znašal 59,7 milijard CNY, pri tem pa je delež obveznosti padel na 57,8 % in celotna finančna struktura je s tem postala bolj prožna in prilagodljiva.

Lani je družba Huawei na poslovnem področju ponudnikov storitev za operaterje ustvarila 281,5 milijard CNY prihodkov in podpirala operaterje po vsem svetu pri uvajanju vodilnih 5G omrežij. Rezultati testov zunanjih izvajalcev so pokazali, da 5G omrežja, ki jih je za stranke postavil Huawei v 13 državah, vključno s Švico, Nemčijo, Finsko, Nizozemsko, Južno Korejo in Savdsko Arabijo, zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Pri sodelovanju s operaterji in Partnerji, je Huawei podpisal več kot 3000 komercialnih pogodb za industrijske aplikacije 5G tehnologije. Te vrste aplikacij 5G so trenutno v obsežni komercialni uporabi v sektorjih kot so proizvodnja, rudarstvo, železarstvo in jeklarstvo ter pristanišča in bolnišnice.

Zahvaljujoč trendom nenehne digitalne preobrazbe, je družba Huawei hitro rasla in v letu 2021 ustvarila 102,4 milijard CNY milijard prihodkov. Huawei je v preteklem letu predstavil 11 rešitev po meri za ključne sektorje kot so vlada, promet, finance, energetika in proizvodnja. Huawei je ustanovil tudi več namenskih skupin, vključno z ekipo za premogovnike, ekipo za pametne ceste ter ekipo za carino in pristanišča in s tem združil svoje vire za učinkovitejše izpolnjevanje potreb svojih strank. Več kot 700 mest in 267 podjetij s seznama Fortune Global 500 je izbralo Huawei za svojega partnerja za digitalno preobrazbo in Huawei sedaj sodeluje z več kot 6.000 servisnimi in operativnimi partnerji po vsem svetu.

Huaweijevo poslovno področje končnih uporabnikov se je osredotočilo na želje in potrebe potrošnikov ter nadalje gradilo globalni ekosistem za pametno, vse-povezano obdobje, kot del strategije podjetja Seamless AI Life Strategy za potrošnike po vsem svetu. To poslovno področje je leta 2021 ustvarilo 243,4 milijard CNY prihodkov in še naprej beleži stalno rast prodaje pametnih prenosnih naprav, pametnih zaslonov, pravih brezžičnih stereo (TWS) slušalk in mobilnih storitev Huawei (HMS). Zlasti področji pametnih prenosnih naprav in pametnih zaslonov sta dosegla 30 %+ medletno rast. HarmonyOS je bil do leta 2021 uporabljen v več kot 220 milijonih naprav Huawei, s čimer je postal najhitreje rastoči operacijski sistem za mobilne naprave na svetu.

V preteklem letu se je Huawei osredotočil tudi na izgradnjo svojih ekosistemov openEuler, MindSpore in HarmonyOS, ki temeljijo na načelih odprtega sodelovanja in skupne rasti. Več kot osem milijonov razvijalcev trenutno uporablja Huaweijeve odprte platforme, odprtokodno programsko opremo in razvojna orodja za raziskovanje novih poslovnih rešitev in poslovnih modelov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.