20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

25 milijonov za pospešitev ekonomskega okrevanja

2 min read

Mikro in mala podjetja pomembno prispevajo k ustvarjanju delovnih mest in globalni gospodarski rasti, saj predstavljajo 90 % vseh podjetij in zaposlujejo več kot polovico svetovnega prebivalstva. A pričujoča pandemija je od njih zahtevala hiter prehod na digitalne platforme in procese, kar je sicer ustvarilo nove priložnosti, vendar obenem tudi mnoga potisnilo na rob obstoja. Za naslovitev težav pri prehodu na digitalno tehnologijo je Mastercard s pomočjo Centra za vključujočo rast (Center for Inclusive Growth) predstavil Strive, globalno pobudo za krepitev finančne odpornosti in pomoč pri okrevanju ter razvoju malih podjetij.

Začetna filantropska naložba v višini 25 milijonov dolarjev iz sklada Mastercard Impact Fund bo pobudi Strive omogočila pomagati več kot petim milijonom mikro in malih podjetij po vsem svetu pri dostopu do orodij in virov, ki jih potrebujejo za digitalizacijo. Koliko denarja iz te malhe bodo prejeli slovenski podjetniki in podjetja, ni znano.

Program, razvit ob podpori Caribou Digital, raziskovalnega in svetovalnega podjetja, se osredotoča na razvoj vključujočega in etičnega digitalnega gospodarstva, bo malim podjetjem pomagal pri uporabi tehnoloških virov, ki bodo digitalizirali njihovo poslovanje, racionalizirali finančne in zaledne storitve ter izboljšali dostop do trga z namenom zagotoviti njihovo uspešnost v današnjem gospodarstvu. Nepovratna sredstva bodo dodeljena organizacijam, ki imajo izkušnje pri delu z lastniki mikro in malih podjetij.

»Z veseljem sodelujemo s podjetjem Mastercard pri zagotavljanju tistih orodij, ki jih mala podjetja potrebujejo pri izkoriščanju svojega potenciala v digitalnem svetu,« je dejal Chris Locke, ustanovitelj podjetja Caribou Digital. »Vzpostavitev partnerstva s široko paleto medsebojno povezanih organizacij bo programu omogočila ponuditi dragocene vire za digitalizacijo, spodbujala nadaljnje inovacije in nam obenem pomagala doseči vpliv na širši ravni.«

Pristop na podlagi analize podatkov podjetju Mastercard omogoča odgovorno sodelovanje z regionalnimi finančno-tehnološkimi podjetji, podjetji za družbeni vpliv in neprofitnimi organizacijami z namenom najbolj ranljivim malim podjetjem zagotoviti dostop do varnih orodij in virov, ki bodo izboljšala njihovo sposobnost upravljanja z denarnim tokom in pridobivanja ter ohranjanja strank in omogočila digitalni napredek. V Evropi bo skupnost Strive partnerstva s finančno-tehnološkimi podjetji s ciljem podpore malim podjetjem najprej vzpostavila v Španiji in Franciji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.