25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Xiaomi Store tudi v Sloveniji

1 min read

Že leta nazaj sem Xiaomi-jeve trgovine občudoval na Kitajskem, zdaj pa hitro rastoči kitajski velikan prihaja tudi k nam. Mimogrede, ste vedeli, da je Xiaomi trenutno drugi največji proizvajalec mobilnikov na svetu?

V soboto, 4. septembra bo v Sloveniji odprl svojo prvo trgovino »Xiaomi Store«, in sicer v mariborskem nakupovalnem središču Europark. Cilj podjetja je ponuditi svoje pametne telefone in druge izdelke oboževalcem blagovne znamke Xiaomi v vzhodnem delu države, zelo verjetno bosta osrednja in zahodna Slovenija sledili v kratkem.

Trgovine Xiaomi so od leta 2020 doživele hitro rast, saj ima Xiaomi na mednarodnih trgih trenutno prek 1000 trgovin, v Mariboru pa gre za njegovo prvo trgovino v Sloveniji. Uspeh Xiaomija temelji na spoštovanju uporabnikov, kar je razvidno tudi iz odličnih poslovnih rezultatov v prvem in drugem četrtletju leta 2021. Glede na podatke podjetja Canalys o prodanih pametnih telefonih za prvo in drugo četrtletje 2021 je Xiaomi zasedel drugo mesto v Evropi. V srednji in vzhodni Evropi ohranja prvo mesto z 82 % letno rastjo in 32 % tržnim deležem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.