25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Ljudje sprejemamo plačilne inovacije

2 min read

Šesta raziskava podjetja Mastercard o digitalnih plačilih razkriva trende na družbenih omrežjih o povečani kupni moči, ki jo imamo v svojih dlaneh. Ljudje od novih tehnologij vedno bolj pričakujejo, da bodo spreminjale in olajšale njihova življenja. V preteklem letu je število teh pričakovanj naraslo za 30 % v primerjavi s predhodno raziskavo. Danes se skoraj 20 % vseh pogovorov o mobilnih plačilih vrti okoli brezstičnih plačil in mobilnih denarnic, potrošnike pa poleg teh tem zanima še vpliv, ki ga bodo na njihovo življenje imeli umetna inteligenca, QR-plačila in plačila z uporabo nosljive tehnologije.

Na splošno so ljudje vse bolj pozitivno naravnani do novih tehnologij. Skoraj vsi pogovori o mobilnih denarnicah (95 %) so bili pozitivni, 30 % sporočil pa je hvalilo hitrost, učinkovitost in enostavnost uporabe trenutnih izdelkov.

Priljubljenost mobilnih plačil narašča na azijskih in afriških trgih, Indija pa je kot najbolj dominanten trg predstavljala 30 % vseh pogovorov glede uporabe in potenciala mobilnih denarnic, predvsem za plačevanje storitev javnega transporta in plačevanja s pomočjo QR-kod, pri tem pa so prednjačile omembe MasterpassQR in PaytmQR. Na drugem mestu pogovorov potrošnikov o mobilnih denarnicah, a daleč zadaj, so se znašle ZDA (10 %).

Pripravljeni na nakup, a željni varnosti in zasebnosti
Analize pogovorov so jasno pokazale, da potrošniki kot bistveno potrebo še vedno izpostavljajo varnost svojih finančnih sredstev in podatkov. S svojimi objavami so ljudje izkazali prepoznavanje uporabnosti novih tehnologij pri zagotavljanju varnosti za vse vrste mobilnih plačil.

Popularnost novih tehnologij:
• Biometrija, katere popularnost je poganjal interes glasovnih plačil in čitalcev prstnih odtisov, je potencialno dosegla 111 milijonov uporabnikov.
• Uporaba tokenizacije in njena kritična vloga pri podpori in zaščiti vseh tipov plačil je bila tema pogovorov, ki so potencialno dosegli 11 milijonov uporabnikov.

Najnovejše novice o vdorih v podatkovne sisteme so predstavljale eno petino vseh pogovorov o podatkih, 13 % teh pogovorov pa je omenilo potencial digitalnih varnostnih tehnologij, kot so blockchain, tokenizacija in biometrija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.