19. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Najboljša Xperia je preprosto 1

2 min read

oznor

Sony je očitno ubral Nikonovo strategijo poimenovanja modelov. Tako bo po novem najbolj zmogljiv telefon iz družine Xperia nosil preprosto oznako 1. Xperia 1 cilja predvsem na kreativne posameznike, saj uvaja vrsto novosti na področju ustvarjanja video posnetkov in fotografij. Opremljena je z odličnim zaslonom OLED ločljivost 4K diagonale 16,5 cm, ki je povsem kinotečnih mer (razmerje stranic 21 : 9) in premore tudi tehnologijo bogatejših barv HDR.

Xperia 1 stavi na odličen zaslon …

Na hrbtni strani se nahaja kamera, ki kot prva na svetu nudi smaodejno ostrenje s sledenjem očesu, v rafalnem načinu pa lahko zajame kar 10 fotografij na sekundo. Novi način za filmsko snemanje Cinema Pro s tehnologijo CineAlta pa jih posname tako, kot bi jih uporabnik zajel v profesionalnem studiu. Tu je še način Creator mode, ki izboljša prikaz vsebin (podpora za ITU-R BT.2020 in 10-bitna tonska gradacija).

Vrhunsko kinematografsko izkušnjo dodatno obogati večdimenzionalni zvok Dolby Atmos, ki uporabnika v celoti obda in potegne v zgodbo. Tudi zvok na Xperia 1 je bil razvit v sodelovanju s Sony Pictures Entertainment in sedaj prinaša mobilno izkušnjo, kot so si jo zamislili ustvarjalci vsebin.

… profesionalni zajem videa …

Celovitost izkušnje zabave zaokrožuje igranje mobilnih iger na povsem novi ravni. Funkcija Game Enhancer prilagodi delovanje telefona tako, da blokira neželena obvestila in uporabniku omogoča snemanje igričarskih podvigov ter iskanje spletnih napotkov za igre.

… in igre.

Strojna oprema je pričakovana: mobilni platformi Qualcomm Snapdragon 855 so inženirji dodali trojček lastnih slikovnih senzorjev, le baterija se zdi s 3330 mAh malce skromna, a jo rešuje funkcija hitrega polnjenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.