25. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Wiko: naj stvari so tri

2 min read

oznor

Francoski proizvajalec, ki je v državah zahodne Evrope četrti največji po prodaji mobilnikov, letos načrtuje tudi prodor na ameriški trg. Na sejmu MWC je Wiko predstavil svoja letošnja aduta. View3 Pro in View3 zopet prinaša ultra širok zaslon z zarezo za kamero, zmogljivo baterijo in procesor, na hrbtni strani pa se po novem najdejo kar tri kamere, podprte s funkcijami umetne inteligence.

Kameram pri delu pomaga tudi umetna inteligenca.

Telefona View3 Pro in View3 tako prinašata 3-krat več priložnosti za čudovite fotografije. Senzor Sony IMX486 ločljivosti 12 Mpik zagotavlja fotografije, polne barv in ostrine tudi ob šibki svetlobi. Poleg njega je super širokokotna leča, ki omogoča, da uporabnik razširi svoja obzorja (do 120°) in v objektiv ulovi vse svoje prijatelje. V ločljivosti 13 Mpik. Fotografiranje skupin in panoram tako postane otročje lahko. Tu je še globinski fotoaparat, ki omogoča izjemne fotografije in s pomočjo načina AI-Artistic Blur na dan privabi umetniško žilico.

Sprednji fotoaparatom ločljivosti 16 Mpik pri modelu View3 Pro pa zagotavlja, da je vsak selfi vreden objave – tudi v okoljih z malo svetlobe. S pomočjo tehnologije Big pixel fotoaparat slikovne pike preuredi in jih združi v načinu 4-v-1 ter tako optimizira zajem svetlobe. Tudi sicer je uporabniku vseskozi v pomoč umetna inteligenca, ki skrbi za nastavitev beline, osvetlitev, vrednost ISO, ostrenje … Umetna inteligenca tako opravi analizo okoliščin in nato do potankosti prilagodi nastavitve ter optimizira samo fotografijo.

Wiko View3 Pro je zelo posrečen mobilnik.

Pri Wiku so na predstavitvi izzvali nemalo smeha z izjavo: Vaš polnilec vas bo pogrešal! Zahvaljujoč zmogljivi bateriji s kapaciteto 4000 mAh in dodatnim optimizacijah nova modela porabita približno 15 % manj energije in povprečnemu uporabniku omogočata kar dvodnevno uporabo z enim samim polnjenjem. Poleg tega se baterija pri modelu View3 Pro napolni bliskovito hitro, za kar poskrbi tehnologija hitrega polnjenja, imenovana Pump Express.

Najzmogljivejša različica je cenovno zelo sprejemljiva.

Medtem, ko bo View3 naprodaj za manj kot 200 evrov, pa bo View3 v svoji najboljši različici, torej taki z osemjedrnim procesorjem Helio P60, 6 GB pomnilnika in 128 GB prostora za hrambo podatkov, veljal zelo ugodnih 299 evrov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.