27. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

MBILLS stavi na karto brezplačnosti

3 min read

Prenovljena mobilna denarnica v navezi z debetno kartico mBills Mastercard in cenikom, na katerem prevladuje beseda »brezplačno«, omogoča plačevanje na skoraj 44 milijonov prodajnih mest po svetu.

Odkar je podjetje MBILLS prešlo pod okrilje družbe Petrol je poskrbelo za pospešeno inoviranje na področju plačilnih rešitev. Mag. Primož Zupan, direktor podjetja MBILLS, je na novinarski konferenci pojasnil, da podjetje ne čaka septembra 2019, ko v veljavo stopi uredba PSD2, ki bo ponudnikom plačilnih storitev odprla vrata do računov komitentov bank (seveda z njihovim privoljenjem), temveč že danes razvija rešitev tako, kot če bi direktiva PSD2 že veljala.

Prenovljena storitev in istoimenska aplikacija mBills bo razveselila številne uporabnike in pomagala pospešeno novačiti nove. Pogled na njen cenik je namreč za fizične osebe izredno prijeten – večina plačilnih storitev, med njimi tudi mesečno nadomestilo za uporabo storitve, plačevanje računov (UPN ali e-računov), kot tudi nakazovanje denarja drugim osebam in številne druge storitve, ima namreč oznako »brezplačno«. Nadomestila so povezana pretežno le z dvigi gotovine na bankomatih, na kar pa družba MBILLS nima velikega vpliva, saj so ti v lasti bank.

Resnično vsestranska (mobilna) denarnica

mBills je danes ena najbolj sodobnih in vsestranskih mobilnih denarnic, saj uporabnikom omogoča plačevanje praktično vsega – blagajniških računov, nakazovanje denarja drugim osebam, dodajanje kartic zvestobe, plačevanje položnic, plačevanje na avtomatih, na spletu, v aplikacijah, na dogodkih in drugje. Tako MBILLS postavlja standard na področju plačevanja, posebej z dodatno plačilno kartico. mBills Mastercard. Njena največja dodana vrednost kartice je v tem, da je izkušnja v celoti mobilna – kartico uporabnik naroči, aktivira in upravlja (vpogled v PIN kodo, blokada in ponovna aktivacija kartice, omogočanje in onemogočanje plačevanja izven EU, nastavljanje limitov za spletna plačila, za dvig na bankomatu in za plačila na prodajnih mestih) z mobilnim telefonom. Na pametnem telefonu ima na voljo takojšen vpogled v razpoložljivo stanje ter podatke o vseh plačilih. Na mobilnik prejme tudi brezplačno obvestilo o vsakem izvedenem plačilu. Kartica mBills Mastercard je brezstična, dobi pa jo lahko kdorkoli − dokazila o prihodkih niso potrebna, prav tako potrošniku ni treba imeti stalnih prilivov. Kartica je sicer vezana na denar v mobilni denarnici mBills. Uporabniki si v mobilno denarnico mBills naložijo sredstva in jih nato porabljajo za plačevanje z mBills ali s kartico mBills Mastercard. To pomeni, da lahko zapravijo toliko denarja, kot ga imajo na voljo v svoji mobilni denarnici.

V navezi s Petrolom

Za uporabo vseh možnosti, ki jih ponuja mBills – med drugim tudi naročilo mBills Mastercard kartice – lahko uporabniki osebno identifikacijo opravijo tudi na vseh Petrolovih prodajnih mestih. S svojim osebnim dokumentom in telefonom se ustavijo na kateremkoli Petrolovem prodajnem mestu in spotoma opravijo še identifikacijo za mBills. Naveza s Petrolom je uporabna tudi za dvig ali polog gotovine – uporabnik lahko gotovino v mobilno denarnico polaga ali z nje dvigne na vseh Petrolovih prodajnih mestih, posebej priljubljena bodo tista, ki delujejo 24 ur na dan vsak dan v letu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.