20. aprila 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Nokia 7.1 z zaslonom PureDisplay

1 min read

Nokia nadaljuje z razvojem mobilnikov srednjega razreda. Naslednja v vrsti je Nokia 7.1, ki je prvi pametni telefon omenjenega proizvajalca z zaslonom s tehnologijo PureDisplay, ki obljublja, da bo uporabnikovo gledanje videoposnetkov in drugih vsebin dvignil na višjo raven, predvsem zaradi višjega kontrasta in barvnih izboljšav. Osupljiv zaslon telefona Nokia 7.1, podpira standard HDR10, meri pa 5,84 palca in sliko prikazuje v ločljivosti Full HD+ in razmerju stranic 19 : 9.

Pametni telefon Nokia 7.1 poganja mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 636, ki se lahko pohvali z nadpovprečnimi zmogljivostmi – tudi HDR vsebine predvaja z lahkoto. Obenem je platforma optimizirana za nizko porabo energije, kar blagodejno vpliva na avtonomijo baterije. Poleg tega priključek USB tip-C podpira hitro polnjenje in lahko v 30 minutah napolni do 50 odstokov baterije.

V kovinsko ohišje (prestižnejši aluminij serije 6000) je vgraje še par kamer. Nokia 7.1 premore par senzorjev ločljivosti 12MP/5MP, kameri pa krasi optika ZEISS z dvema faznima zaznavaloma, zaradi česar omogoča hitro in izjemno natančno samodejno izostritev za odlične posnetke v svetlih in slabih svetlobnih pogojih.

Kot nas je Nokia v zadnjem letu že navadila, bo na telefon nameščen sistem Android One, ki deluje izjemno tekoče, hkrati pa je HMD Global že objavil, da je Nokia 7.1 že pripravljena za posodobitev programske opreme Android 9, ki vključuje funkcije umetne inteligence (ko bo ta na voljo). Torej bo v prihodnje telefon še pametnejši. Cene zanj pa se bodo začele pri 319 evrih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.