11. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Hollywood v dnevni sobi

2 min read

Panasonic je predstavil televizor HZ2000. Na voljo bo v velikostih 65 in 55 palcev, ponaša pa se s posebno ploščo Master HDR OLED Professional Edition, ki vključje Panasonicove izboljšave strojne opreme. Novi televizor je optimiziral vodilni hollywoodski strokovnjak za barve, tako da je natančnost barv neprimerljiva, bistveno boljša pa sta tudi raven najmočnejše barve in povprečna raven svetlosti. HZ2000 je prvi televizor OLED na svetu, ki razen Dolby Vision, HDR10+ in HLG Photo, format fotografije, s katerim fotografija vstopa v svet HDR, podpira tako Dolby Vision IQ kot tudi Filmmaker Mode.

Poleg tega se televizor ponaša še s Panasonicovo originalno funkcijo »Intelligent sensing«, ki dinamično prilagodi sliko glede na raven ambientalne osvetlitve. Ta funkcija, ki je usklajena s hollywoodskimi standardi, da bi se dojemanje barv in slike ujemalo s tistim, kar so želeli ponuditi ustvarjalci, poskrbi, da bodo gledalci uživali v sliki HDR hollywoodske kakovosti tako v zatemnjenem kot tudi v dobro osvetljenem prostoru.

S funkcijo Dolby Vision IQ so prednosti funkcije Dolby Vision presegle HDR, in sicer z inteligentno optimizacijo doživetja kakovosti slike za gledalce, ne glede na ambientalno svetlobo ali vrsto vsebine – vse brez uporabe daljinskega upravljalnika.

Panasonic je za prave filmske navdušence in postprodukcijske partnerje razširil tudi možnosti umerjanja tako, da je prvi na svetu dodal dve točki za umerjanje na ravneh signala 0,5 % in 1,3 %. Na ta način imajo gledalci nadzor nad prehajanjem iz črne barve ob še večji stopnji natančnosti. Gledalcem bo v Panasonicovih televizorjih tudi prvič na voljo možnost umerjanja vsebin Dolby Vision.

Ko je govora o zvoku, se HZ2000 ponaša z inovativnimi vgrajenimi in navzgor usmerjenimi zvočniki, ki brez težav zagotavljajo imerziven zvok Dolby Atmos. Inženirji blagovne znamke Technics so poskrbeli tudi za celoten zvočni sistem. HZ2000 nudi tudi podporo za glasovne pomočnike in se nemoteno integrira s sistemom pametne hiše.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.