19. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Huawei nadaljuje urarsko tradicijo

3 min read

Že odkar je Huawei predstavil svoj pri Watch GT, je oral ledino pametnih ur s pomenljivimi inovacijami, katerim so tekmeci bolj ali manj uspešno sledili. In nič drugače ne bo tokrat, vsaj sodeč po predstavitvi novih pametnih ur, med katerimi najbolj izstopa model Huawei Watch 4 Pro Space Edition.

Huawei pametne ure so zdaj bogatejše še za članico, ki nagovarja tudi najbolj drzne raziskovalce, tiste, ki tehnologije (pa ne le ur) in sebe potiskajo do skrajnih meja. Huawei Watch 4 Pro Space Edition izstopa že na prvi pogled, saj je izdelana iz trpežnih in hkrati elegantnih materialov, kakršne sicer najdemo v letalski in vesoljski industriji, kjer je na prvem mestu trdnost ob sočasni nizki teži. To pa si seveda želimo tudi na zapestju. Omenjeno uro so sicer navdihnili dosežki človeštva med raziskovanjem vesolja. Ključni oblikovalski element je poudarjen prikaz izpušne šobe raketnega motorja švedskega pionirja in izumitelje Gustafa de Lavala – z rdečimi poudarki na delih lunete iz nanokristalne keramike, ki se zelo lepo poda ekskluzivni digitalni številčnici.

Vrhunski zunanjosti pripada tudi nadvse zmogljiva notranjost. Huawei Watch 4 Pro Space Edition nudi številne funkcije spremljanja aktivnosti, zdravja in beleženja športov. Poleg natančnejšega spremljanja fizioloških zdravstvenih podatkov je na voljo nadgrajena funkcija oblikovanja zdravstvenega poročila Health Overview 2.0, ki na podlagi podatkov o zdravju in analize zdravstvenih trendov v 60 sekundah uporabniku postreže s številnimi zdravstvenimi kazalniki na enem mestu – tako športnik, ki dobro pozna svoje telo, ve, koliko ima še rezerve.

Ena najboljših pametnih ur na svetu seveda ni poceni, zanjo bo treba odšteti 699 evrov, v Sloveniji pa bo naprodaj že čez teden dni.

»Fit trojka«

Je pa zato bistveno dostopnejša nova Huawei Watch Fit 3, za katero v Huaweiju pravijo, da je popolna fuzija mode, športa in sodobnih tehnologij. Od predhodnic razen klasične pravokotne oblike, ki bolj spominja na pametno zapestnico kot pa uro, ni podedovala veliko. Tako kot »vesoljska ura« tudi povsem nova Huawei Watch Fit 3 uvaja nove materiale in postopke izdelave, izboljšane načine interakcije ter razširjen nabor paščkov. Zaslon je 4,6-centimetrski (1,82-palčni) in visoke ločljivosti in sega do skrajnih robov elegantnega ohišja iz aluminijeve zlitine.

Ura prepriča v debelino 9,9 milimetra in težo vsega 26 gramov, saj to v praksi pomeni, da je Huawei Watch Fit 3 najtanjša in najlažja pametna ura družine Huawei Watch Fit doslej. S pestro paleto barvnih različic, praktično vrtljivo krono in zelo raznolikimi digitalnimi številčnicami ni zgolj priročna za uporabo, temveč predstavlja ličen modni dodatek – za marsikatero uporabnico in uporabnika lahko prav z menjavo podobe zaslona postane praktičen kos (digitalnega) nakita, ki pritegne pozornost in dopolni oblačila za izbrano priložnost.

Tudi beseda »Fit« ni zastonj v imenu ure. Huawei Watch Fit 3 je namreč lahko nadvse zmogljiv osebni trener na zapestju, za kar skrbi naveza ure in pametnih aplikacij na mobilniku. Aplikacija Ohranite kondicijo (Stay Fit) po novem premore še funkcijo prehranske analize, ki na znanstvenih načelih pomaga vzpostaviti ravnovesje med prehrano in telesno vadbo ter doseči bolj zdravo izgubo telesne teže. Predstavlja tudi prvenec na področju pametnih športnih priporočil, saj na podlagi navad, vremenskih razmer in obročev aktivnosti priporoča trajanje in vrsto priporočljive telesne vadbe. S tem ura uporabnika aktivno spodbuja, da ohranja zdrave življenjske navade. Med te seveda sodijo tudi zdravstvene funkcije, kot npr. analiza spanja. Ura je opremljena s tehnologijo TruSleep 4.0, zato zajema popolnejši nabor informacij o spanju – čas in vrsta spanca, premiki, smrčanje itd. V nadaljevanju pa na podlagi izboljšanega sistema ocenjevanja spanja ponudi podrobnejšo razlago vzorcev in priporočil za izboljšanje kakovosti spanja uporabnika. Zelo dobrodošla v tem pogledu je nova funkcija ozaveščanja o dihanju, ki uporabnika poskuša naučiti, da spi mirneje. K mirnemu spancu seveda veliko prispeva nižji srčni utrip. Huawei Watch Fit 3 je opremljena z nadgrajeno tehnologijo TruSeen 5.5, ki zanesljiveje spremlja srčni utrip in omogoča meritev nasičenosti kisika v krvi (SpO2) že v 25 sekundah. Vse to v uri, ki stane le 169 evrov! Američani imajo lep izraz za takšne izdelke: »no-brainer«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.