19. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Vsakdo je lahko ustvarjalec

2 min read

Vsaj tako je enostavno sporočilo aplikacije GoPaint, ki so jo razvili v podjetju Huawei in javnost presenetili z odločitvijo, da jo brezplačno ponudijo svetu. Pri razvoju aplikacije GoPaint so sodelovale razvojne ekipe s področij, kot so materiali, optika in grafično upodabljanje, ter ekipe za likovno umetnost. Cilj je bil jasen in visok: aplikacija bo uporabniku nudila žive in realistične učinke pisanja, risanja in slikanja. Po treh letih razvoja so to tudi uresničili in na doseženo so lahko upravičeno ponosni – bržkone ne obstaja druga aplikacija, ki bi omogočala tako enostavno in intuitivno ustvarjanje, pri čemer razveseljuje tako popolne začetnike kot tiste, ki že imajo več izkušenj.

Aplikacija GoPaint namreč vsebuje več kot sto (100!) različnih virtualnih (digitalnih) čopičev in pionirske realistične teksture naravnanih slikarskih platen. Po zaslugi programske kode FangTian podpira številne sloje, nizko zakasnitev in lahko prikazuje veliko sličic na sekundo za takojšne odzive na uporabnikove poteze tudi ko deluje na mobilni napravi. V kombinaciji z zmogljivostmi tabličnih računalnikov Huawei pa GoPaint zagotavlja pristno, profesionalno, pametno in za uporabo preprosto aplikacijo za slikanje, ki bo všeč tako ljubiteljskim kot profesionalnim ustvarjalcem. Da bo slednjih iz dneva v dan več, je Huawei GoPaint opremil tudi s celotnim naborom navodil, ki jim bodo pomagala osvojiti vsako orodje v aplikaciji.

Kot rečeno, je Huawei za razvoj aplikacije GoPaint porabil tri leta in približno toliko sredstev, kot bi jih porabil za razvoj povsem novega tabličnega računalnika. Kljub temu so uporabnikom tablic Huawei po vsem svetu ponudili brezplačno aplikacijo, v upanju, da bi lahko vsi ustvarjali lepe stvari.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.