8. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Honor z lastnim televizorjem

1 min read

Proizvajalec pametnih mobilnikov HONOR, sicer hčerinsko podjetje družbe Huawei, je na konferenci za razvijalce Huawei Developer Conferenece (HDC) predstavila pametni televizor HONOR Vision Series. Gre za prvi pametni televizor na svetu, ki je opremljen z operacijskim sistemom HarmonyOS. Opremljen je s kar tremi Huawejevimi sistemskimi nabori čipov, in sicer inteligentnim naborom čipov Honghu 818, kamero AI NPU in “hišnim” Wi-Fi modemom.

Vir: www.whatphone.net

Najpomembnejši je seveda slikovni procesor Hongu 818, ki premore “čarobni” pogon za obdelavo slike. Osemjedrni procesor premore kar sedem naprednih tehnologij za obdelavo slik, vključno z oceno gibanja in kompenzacijo gibanja (MEMC), visokim dinamičnim razponom barv (HDR), super ločljivostjo (SR), zmanjševanjem hrupa (NR), dinamičnim izboljšanjem kontrasta (DCI), samodejnim upravljanjem barv (ACM) in lokalno zatemnitvijo (LD). Omenjeni algoritmi naj bi zagotovili vrhunsko sliko – vsaj v primeru virov v visoki ločljivosti. Sliko bo televizor s 55-palčno diagonalo kakopak prikazoval v ločljivosti 4K.

Vir: www.unbox.ph

V pametni televizor HONOR Vision bo vgrajena še izskočna spletna kamera (ko ni v uporabi se elegantno skrije), ki jo bo odlikovalo prepoznavanje obraza, sledenje telesa in zaznavanje drže uporabnika.

Vir: www.unbox.ph

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.