18. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Neo QLED 8K, nova generacija

2 min read

Samsung hiti s predstavitvami televizorjev ločljivosti 8K. Letošnji televizor Neo QLED 8K je paradni konj te družine in je opremljen z naprednim procesorjem NQ8 AI Gen3, ki prinaša pomemben preskok v tehnologiji televizorjev z umetno inteligenco. Nevronska procesna enota (NPE) zagotavlja dvakrat večjo hitrost obdelave vsebine slike kot pri predhodniku in kar osemkratno povečanje števila nevronskih mrež s 64 na 512, kar zagotavlja izjemno izkušnjo gledanja z jasnimi podrobnostmi ne glede na vhodni vir.

Vsak prizor na zaslonu Neo QLED 8K je zaradi slikovne tehnologije, ki jo poganja umetna inteligenca, prava paša za oči. Ta z izjemno jasnostjo in naravnostjo prikaže najbolj fine podrobnosti, od obraznih izrazov do subtilnih odtenkov. S funkcijo 8K AI Upscaling Pro se priljubljene oddaje in filmi uporabnikov spremenijo tako, da natančno ustrezajo zaslonu 8K, zato lahko uživajo v podrobnostih in jasnosti slike, ki prekašajo običajne televizorje 4K. Poleg tega funkcija AI Motion Enhancer Pro poskrbi, da so hitri prizori bolj gladki in jasni, kar je še posebej pomembno vsem športnim navdušencem, medtem ko funkcija Real Depth Enhancer Pro sliki doda realistično globino in gledalce vedno znova potegne v prizor. Vse te funkcije skupaj na novo opredeljujejo doživetje na velikem zaslonu in postavljajo nove standarde na področju vizualne poglobitve.

Televizor Neo QLED 8K zagotavlja tudi natančen zvok, ki ga poganja zvočna tehnologija UI. Letošnja tehnologija Active Voice Amplifier Pro je zdaj odlična pri izločanju dialogov iz šumov v ozadju, kar zagotavlja, da se vsaka beseda sliši jasno. Tudi tehnologija Object Tracking Sound Pro obogati zvočno izkušnjo s sinhronizacijo zvoka z dogajanjem na zaslonu, kar ustvarja bolj dinamično in zanimivo izkušnjo gledanja. Funkcija Adaptive Sound Pro še dodatno izboljša zvočno izkušnjo, saj zvok inteligentno prilagaja vsebini in akustiki prostora ter tako zagotavlja resnično bogat in realističen zvok.

Televizor Neo QLED 8K se ponaša tudi s funkcijami umetne inteligence, ki razumejo in se prilagajajo potrebam uporabnika. Med igranjem iger se vključi način AI Auto Game, ki optimizira vizualno in zvočno podobo za še bolj poglobljeno in zanimivo igralno izkušnjo. Način AI Customization prilagodi sliko za vsak prizor glede na želje uporabnika, medtem ko način AI Energy varčuje z energijo brez ogrožanja kakovosti slike. Te funkcije zagotavljajo, da je slika Neo QLED 8K enostavna, prilagojena in energetsko učinkovita za vse potrebe zabave.

Družina Neo QLED 8K prinaša dva modela, QN900D in QN800D, v več velikostih diagonale zaslona, in sicer 163, 189 in 214 centimetrov (65, 75 in 85 palcev).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.