11. maja 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

ZOPO pametnjakoviči tudi v Sloveniji

3 min read

Kitajski proizvajalec ZOPO, ki velja za specialista v svetu mobilnih telefonov, je začel z uradno prodajo mobilnikov v Sloveniji. Uporabniki lahko izbirajo med številnimi zanimivimi modeli, katerih odlike so predvsem vgrajena sodobna tehnologija in privlačna cena. Pametne telefone, ki se lahko po zmogljivostih in funkcijah kosajo s prestižnimi blagovnimi znamkami, nudijo za polovico ali celo tretjino cene!

Zopo-Speed-7-and-Plus-10

Uporabnikom, ki si želijo živahnejših barv svojih digitalnih naprav, ZOPO namenja modela Color C (ZP330) ter Color E (ZP350). Gre za cenovno najdostopnejša ZOPO pametna telefona, saj v maloprodaji staneta le 120 oziroma 140 evrov. Za odštet denar kupec prejme izjemen telefon, ki se zna povezati v vsa mobilna omrežja GSM, tudi najnovejše 4G/LTE. ZOPO Color C in Color E poganja 64-bitni štirijedrni procesor, ki mu pri delu pomaga gigabajt delovnega pomnilnika, 8 GB prostora za hrambo podatkov pa lahko uporabnik razširi z vstavitvijo kartice microSD (do 64 GB). Telefona imata že nameščeno najnovejšo različico operacijskega sistema Android 5.1. Par kamer – hrbtna ločljivosti 5 milijonov pik in prednja ločljivosti 2 milijona pik – s pomočjo LED-bliskavice zajemata slike in video polne visoke ločljivosti (Full HD). ZOPO Color C in Color E se ločita le po velikosti zaslona, ki je 4,5- oziroma 5-palčen, slednji tudi prikazuje sliko v visoki ločljivosti.

Zopo_b

Za mlade po srcu je zelo zanimiv tudi model Touch 4G (ZP530), ki poleg edinstvenega visokoločljivega 2,5-dimenzionalnega zaslona diagonale pet palcev ponuja zmogljivo strojno zasnovo. Steklo zaslona je namreč v sredini povsem ravno, ob robovih pa rahlo zaobljeno, 2,5-dimenzijski učinek pa poskrbi, da tudi dolgotrajnejše gledanje v zaslon pametnega telefona ne utruja uporabnikovih oči. Za telefon Touch 4G je treba odšteti le 170 evrov.

Zopo_k

Uporabnikom, ki si želijo predvsem hitrega in zmogljivega telefona, ZOPO namenja modela Speed 7 in Speed 7 Plus. Mobilna telefona, ki že s svojim imenom sporočata glavni adut, poganja osemjedrni 64-bitni procesor, podprt s kar tremi gigabajti (3 GB) delovnega pomnilnika, zato se ne ustrašita nobene naloge in igre. Velikost posameznega telefona določa izbira zaslona, model Speed 7 premore 5-palčnega, Speed 7 Plus za 5,5-palčnega – oba prikazujeta sliko v polni visoki ločljivosti (Full HD). Hitrostna prvaka imata seveda nameščeno zadnjo različico operacijskega sistema Android 5.1, njuni ceni pa znašata 200 oziroma 230 evrov.

Zopo_j

Še zmogljivejši od modelov Speed 7 je zastavonoša Lion Heart (ZP999), ki premore še hitrejši dvogigaherčni osemjedrni procesor z izjemno grafiko in več vgrajenega spomina – kar 32 GB. ZOPO s tem modelom cilja predvsem na igričarje, ki želijo tudi na telefonih igrati najzahtevnejše igre. Te so na 5,5-palčnem IPS zaslonu ločljivosti Full HD, izjemnega kontrasta (1000 : 1) ter svetilnosti (450 cd/m2) videti naravnost odlično. Piko na i postavi Sonyjev slikovni senzor fotoaparata, saj prepriča z ločljivostjo (14 milijonov pik) in optičnim delom, sestavljenim iz petih leč iz safirja (zaslonka F/2.0). Za res izjemno zmogljiv pametni telefon je cena 340 evrov zelo ugodna.

V vse pametne telefone ZOPO lahko uporabniki vstavijo dve kartici SIM in tako lažje ločijo svoje zasebno in poslovno življenje ali pa učinkoviteje upravljajo z govornim in podatkovnim prometom. Sočasna uporaba dveh kartic SIM je dobra novica tudi za vse, ki veliko potujejo in se želijo izogniti visokim stroškom mobilnega gostovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.