18. oktobra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Računalnik za sestanke

Da, tudi takšni računalniki obstajajo in bodo vse bolj pogosti. Lenovo ThinkSmart Core Gen 2 je eden prvih računalniškov, optimiziranih za umetno inteligenco, ki je namenjena za delovanje v videokonferenčnih sobah. ThinkSmart Core Gen 2, ki ga poganja procesor Intel® Core™ Ultra z vgrajeno NPE, je pripravljen na delovne obremenitve v konferenčnih sobah in zagotavljajo zmogljivosti brez primere za intuitivno sodelovanje in večjo produktivnost, vse to v varni in uporabniku prijazni rešitvi, podprti z umetno inteligenco.

Pametnejša umetna inteligenca za vse prinaša pametnejše sodelovanje

V okviru Lenovove vizije Smarter AI for All (Pametnejša umetna inteligenca za vse) podjetje napore usmerja v opolnomočenje podjetij in posameznikov, saj želi doseči, da umetna inteligenca dela zanje. Čeprav vloga tehnologije za sodelovanje še nikoli ni bila tako pomembna, številne stranke še naprej na novo opredeljujejo prostore za sestanke in način opravljanja dela. Vključitev umetne inteligence v orodja za sodelovanje predstavlja prebojno priložnost za povezovanje ljudi in izboljšanje produktivnosti zaposlenih. Lenovo, vodilni svetovni proizvajalec osebnih računalnikov, prinaša več računske moči v rešitve in prostore za sodelovanje.

V prihodnosti bodo končnim uporabnikom omogočene izboljšane napovedne zmogljivosti, ki predvidevajo potrebe uporabnikov, predlagajo ustrezne vire ali ukrepe, še preden jih ti zahtevajo. Analitika, ki jo poganja umetna inteligenca, pa bo v realnem času zagotavljala povratne informacije o produktivnosti in dinamiki ekipe, kar bo omogočalo bolj informirano sprejemanje odločitev ter spodbujalo bolj agilno in odzivno delovno okolje.

Orodja umetne inteligence za sodelovanje skrbnikom IT omogočajo še večjo avtomatizacijo, proaktivno upravljanje in strateški vpogled. Pričakuje se, da bo umetna inteligenca še dodatno zmanjšala ročno delo z avtomatizacijo kompleksnejših nalog vzdrževanja, napovednim spremljanjem in varnostnimi ukrepi, kar bo osebju oddelka IT omogočilo, da se osredotoči na inovacije in ne na rutinske operacije.

Z razvojem orodij za sodelovanje, ki jih podpira umetna inteligenca, bodo ta postajala vedno bolj ključna pri vsakodnevnih opravilih udeležencev sestankov, hkrati pa bodo pomagala zmanjšati kompleksnost dela in delovne obremenitve skrbnikov IT.

Lenovo ThinkSmart Core Gen 2

Lenovo ThinkSmart Core Gen 2 je ena prvih naprav, optimiziranih za umetno inteligenco, ki je bila izdelana posebej za sisteme videokonferenčnih sob, in izboljša vsako izkušnjo srečanja – ne glede na velikost sobe ali nastavitve. Ta inteligentna naprava združuje tehnologijo, optimizirano za umetno inteligenco, in zmogljivosti za intuitivno sodelovanje in izboljšano produktivnost, vse to v varni in uporabniku prijazni rešitvi. ThinkSmart Core Gen 2, ki ga poganja procesor Intel® Core™ Ultra na platformi Intel vPro®, učinkovito obdeluje velike naloge umetne inteligence neposredno na napravi in ima do 40 % manjšo porabo energije kot njegov predhodnik. (1).

Za celovito rešitev za prostore za sestankovanje je na voljo ThinkSmart Core Gen 2 Full Room Kit, ki dodaja inteligentno napravo ThinkSmart Bar 180 ter funkcionalnost inteligentnega prepoznavanja govorcev. Namestitev in postavitev sta enostavni, številni priključki pa omogočajo hitro in enostavno povezavo z različnimi napravami. Ne glede na konfiguracijo, ki jo ustvari oddelek IT, je vsako sodelovanje varnejše zaradi napredne strojne zaščite platforme Intel vPro® in samodejnih varnostnih posodobitev sistema Windows 11.

The ThinkSmart Core Gen 2 nudi neverjeten nabor pametnih funkcij, ki omogočajo pametnejše sejne sobe.

  • Inteligentne zmogljivosti – ThinkSmart Core Gen 2 s procesorjem Intel® Core™ Ultra in platformo Intel vPro® učinkovito obdeluje velike obremenitve umetne inteligence z do 40 % nižjo porabo energije. Edinstvena arhitektura NPE, zgrajena na operacijskem sistemu Windows 11 IoT, pospešuje računska opravila in prenos podatkov, s čimer optimizira delovanje umetne inteligence ter omogoča učinkovitejše, zanesljivejše in varnejše delovanje naprave.
  • Pametna pomoč – ThinkSmart Core Gen 2, ki podpira Microsoft Teams Rooms ali Zoom Rooms v operacijskem sistemu Windows, spodbuja sodelovanje s funkcijami z umetno inteligenco prek Microsoft Copilot ali Zoom AI Companion. Izkušnje z umetno inteligenco, kot so inteligentno uokvirjanje udeležencev sestanka, samodejno zaznavanje glasu, pametne oznake z imeni, povzetki sestankov in pomoč v realnem času, so le nekatere od pametnih funkcij, ki jih lahko pričakujemo v prihodnosti.(2)
  • Namenska zasnova – Vsestranski vgrajeni sistem za upravljanje kablov zaklene kable ali jih popolnoma odklopi za elegantnejšo in kompaktnejšo namestitev, vgrajeno upravljanje EDID pa omogoča boljšo povezljivost z drugimi zasloni v prostoru. ThinkSmart Core Gen 2 je preizkušen za delovanje v režimu 24/7/365 v širokem temperaturnem razponu (od 5 °C do 40 °C), deluje lahko tudi v natrpani strežniški omari in se ponaša s tihim delovanjem, saj v njegovem ohišju ni ventilatorjev – tako lahko deluje neopažen za zaslonom v konferenčni sobi.
  • Izjemna prilagodljivost – ThinkSmart Core Gen 2 z operacijskim sistemom Windows 11 IoT ponuja prilagodljivost pri izbiri različnih perifernih naprav. Za lažjo namestitev je pametni napravi priložen krmilnik Lenovo IP Controller ali krmilnik ThinkSmart Controller, ki ustreza različnim nastavitvam prostora. Za resnično prilagodljivo izkušnjo pametna naprava uporabnikom ponuja možnost, da po potrebi preprosto priključijo svoj prenosni računalnik in izvedejo sestanek s svojo napravo (v načinu BYOD), ne glede na uporabljeno platformo poenotenih komunikacij.

“Tehnologija pametnega sodelovanja še naprej hitro napreduje z uvajanjem funkcij, ki jih omogoča umetna inteligenca,” je dejala Shannon MacKay, generalna direktorica oddelka Smart Collaboration Business v podjetju Lenovo, in dodala: “Stranke iščejo več računske moči in prilagodljivosti, da bi zagotovile prihodnost prostorov za sestanke in izkoristile prednosti rešitev, ki so že danes na voljo, in tistih, ki šele pridejo.”

Podpora strankam in poslovne storitve

Na računalniku ThinkSmart Core Gen 2 je prednameščena programska oprema ThinkSmart Manager s platformo Intel vPro®, ki omogoča upravljanje na daljavo v realnem času in tako prihrani čas oddelku IT. Za dodatno varnost pa ponudba storitev Lenovo ThinkShield z rešitvami OS-to-cloud dodaja dodatno raven varnosti.

Podpora nove računalniške naprave za videokonference, optimizirane za umetno inteligenco, vključuje triletno garancijo Lenovo s podporo Premier Support in enoletno licenco ThinkSmart Manager Premium. Vključena je tudi storitev Lenovo Smart Collaboration Professional Services Deploy and Maintain, ki zagotavlja hitro in učinkovito uvajanje naprave v poslovno okolje.

Cene in razpoložljivost

Cena naprave ThinkSmart Core Gen 2 in priloženega krmilnika se začne pri 2.799 evrih, na voljo pa bo še pred koncem leta. Za več informacij se obrnite na prodajnega predstavnika Lenovo ThinkSmart.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.