21. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

Študentski TRIP letos osredotočen na 5G

Ta teden je na Telekomu Slovenije drugo leto zapored potekal študentski TRIP – Telekomov razvojno-izobraževalni program. Program je bil letos osredotočen na mobilno tehnologijo pete generacije (5G) in nove tehnologije. Brezplačni izobraževalni program TRIP je bil namenjen študentom, ki jih zanimajo sodobne telekomunikacije, nadaljnji tehnološki razvoj in delovanje najsodobnejših tehnologij v praksi. Letošnjega dogodka se je udeležilo 27 mladih, ki obiskujejo različne študijske smeri Fakultete za elektrotehniko, Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacije, Višje strokovne šole – program informatika, Fakultete za računalništvo in informatiko, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter Fakultete za informacijske študije.

TRIP je mladim omogočil edinstveno tehnološko izkušnjo na eni ter sodelovanje z vodilnimi strokovnjaki na drugi strani. S tem programom Telekom Slovenije mladim omogoča poglobljen vpogled v delovanje vodilnega slovenskega tehnološkega podjetja v regiji, pogovor s strokovnjaki z različnih področij pa jim nudi dodatne usmeritve pri odločitvi za prihodnjo karierno pot.

Program TRIP je zasnovan tako, da udeležencem omogoča celovit pregled ključnih področij izbrane teme, ki odraža aktualne trende in razvoj telekomunikacij. Letošnji program TRIP je udeležencem predstavil zanimivo okolje in potencial 5G-tehnologij, vključno z javnimi in zasebnimi omrežji, jedrnim omrežjem ter internetom stvari. V inovativnem demonstracijskem laboratoriju INO.LAB Telekoma Slovenije so skozi interaktivne delavnice in predavanja spoznavali praktične primere uporabe 5G, vpliv 5G na digitalno transformacijo in vlogo 5G pri razvoju pametnih mest. Poleg tehničnih znanj pa so udeleženci krepili tudi svoje mehke veščine, ki so ključne za uspeh v sodobnem poslovnem svetu.

»V Telekomu Slovenije trdno verjamemo, da so mladi gonilo napredka in ključ do uspešne prihodnosti. Zato si prizadevamo, da jim odpremo vrata v svet najsodobnejših tehnologij in jim ponudimo priložnost, da se aktivno vključijo v razvoj digitalne družbe. Program TRIP je odlična priložnost, da študentje spoznajo naše delo, naše strokovnjake in vznemirljive izzive, s katerimi se soočamo vsak dan. Tako lahko izkusijo nekaj novega, pridobijo vpogled v to, kaj vse sodobne tehnologije omogočajo, predvsem pa lahko na podlagi tega izkustva lažje oblikujejo svoje nadaljnje karierne odločitve,« je poudarila Vesna Prodnik, članica uprave Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije mlade na njihovi poti do uspešne kariere podpira s številnimi programi, ki so namenjeni dijakom in študentom, kot so študentsko delo, praktično usposabljanje in štipendije. S programom TRIP utrjuje svojo zavezanost k izobraževanju mladih o najnovejših tehnologijah, obenem pa jim ponuja priložnost, da se povežejo z izkušenimi strokovnjaki in raziščejo potencialne karierne poti v Telekomu Slovenije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.