19. septembra 2024

Tehnokrat

Moč tehnologije.

IFA 2024 po Samsungovo

Samsung, podobno kot vsa ostala podjetja v panogi potrošniške elektronike, letos “tišči” umetno inteligenco v malodane vse naprave in storitve. Tako pač narekuje vizija, poimenovana “UI za vse”. Novinarska konferenca na sejmu IFA je še dodatno razširila vizijo UI za vse in vključevala poglavji »UI sreča svet« in »UI se sreča z vami«, v katerih so govorci iz podjetja in njegovih partnerjev prikazali ključno vlogo UI pri izboljšanju kakovosti življenja uporabnikov in jih opremili z orodji, s katerimi lahko obogatijo svoje življenje.

UI za vse

Samsung projekt UI za vse (AI for All) zajema široko paleto izdelkov z umetno inteligenco, od mobilnih naprav do gospodinjskih aparatov in sistemov za domačo zabavo. Samsung pričakuje, da bo do konca leta 2024 v rokah uporabnikov 200 milijonov naprav Galaxy z umetno inteligenco. Samsung se zaveda, da se morajo njegove funkcije umetne inteligence prilagajati temu, kako želijo potrošniki živeti – kot tudi podpirati potrebe Zemlje.

Osrednji del tega je razširjeni ekosistem SmartThings, ki povezuje več kot 500 milijonov naprav in ponuja brezhibno daljinsko upravljanje vseh Samsung izdelkov z umetno inteligenco, od vklopa ali izklopa ogrevanja, upravljanja vseh naprav, ko ste doma ali v tujini, do navigacije po Samsung televizorjih.

Še nikoli doslej ni bilo tako enostavno, da bi ljudje po vsem svetu uporabljali moč umetne inteligence in tako prevzeli nadzor nad svetom okoli sebe. Samsung izdelki, ki omogočajo umetno inteligenco, to moč dajejo svojim uporabnikom in jim omogočajo, da sami poskrbijo za svoje vsakodnevne izkušnje. Ne glede na to, ali si prizadevajo za bolj trajnostno življenje, širijo ustvarjalnost ali se povezujejo s svojimi bližnjimi.

Vendar pa je le 15 % ljudi izjavilo, da v celoti razumejo, kako lahko umetno inteligenco uporabljajo v vsakdanjem življenju, kljub temu pa jih 66 % išče načine, kako si ustvariti več časa. To kaže jasno priložnost za Samsung AI, da prispeva k dobrobiti ljudi, in zakaj je UI za vse.

Z najnovejšo nadgradnjo operacijskega sistema One UI 6.1.1, ki bo predstavljena po sejmu IFA, bodo funkcije umetne inteligence iz telefonov Galaxy Z Fold6 in Z Flip6, kot sta Sprotni prevod in Iskanje z obkroževanjem, na voljo v telefonih Galaxy S24, Z Fold5 in Flip5.

To uvajanje uporabniškega vmesnika One UI 6.1.1 bo vključevalo tudi povsem nove aplikacije, ki prinašajo več priložnosti za ustvarjalnost in povezovanje. Vključno z aplikacijo Od skice do slike, ki uporabnikom omogoča vizualizacijo idej z možnostmi slik, ustvarjenih na podlagi preproste risbe, in aplikacijo Studio za portrete, ki spodbuja ustvarjalnost, saj uporabnikom pomaga ustvariti bolj prilagojen avatar za uporabo na spletu.

UI se sreča z vami

Projektorja Premiere 9 in Premiere 7 prinašata napredno lasersko tehnologijo za domačo zabavo, saj zagotavljata izjemno ločljivost 4K in poglobljen zvok na zaslonih do 330,2 centimetrov (130 palcev). Projektorja vključujeta tehnologijo, ki jo poganja umetna inteligenca, vključno s funkcijo Upscaling, ki vsebino izboljša na kakovost 4K, in funkcijo Vision Booster, ki prilagodi svetlost in kontrast za optimalno gledanje v različnih svetlobnih pogojih. Projektorji so zasnovani tako, da dnevne prostore spremenijo v vrhunske domače kinodvorane, saj z vrhunsko tehnologijo ponujajo vrhunsko izkušnjo gledanja.

[slika Stephanie Chosen, vodje trženja blagovnih znamk in izdelkov, Samsung na sejmu IFA 2024 na odru]

Na odru sejma IFA so bile predstavljene tudi najnovejše inovacije na področju Samsung televizorjev. Od leta 2015 je operacijski sistem Tizen poganjal več sto milijonov pametnih televizorjev in tako vodil razvoj gledanja televizije. Samsung televizorji 2024 z umetno inteligenco bodo sedem let prejemali nadgradnje operacijskega sistema Tizen glede na specifikacije strojne opreme.1 To zagotavlja, da lahko potrošniki še naprej uživajo v najnovejših inovacijah in izboljšani povezljivosti v vseh svojih Samsung napravah.

Samsung zasloni Neo QLED 8K AI z vgrajenimi procesorji NQ 8 AI Gen 3 zagotavljajo izboljšano izkušnjo gledanja. Ti procesorji imajo 512 nevronskih mrež – osemkrat več kot prej – in v kombinaciji z močjo umetne inteligence zagotavljajo prilagojeno, visokokakovostno zvočno in slikovno izkušnjo. Ta tehnologija poveča razsežnost vsebine na zaslonu in zagotavlja najostrejšo in najbolj gladko sliko doslej.

Na sejmu IFA smo obeležili tudi najnovejši razvoj trgovine The Frame in Art Store z napovedjo več novih partnerstev. Poleg sodelovanja s finsko oblikovalsko hišo Marimekko in Jean-Michel Basquiatom je Samsung predstavil ekskluzivno zbirko 12 mojstrovin belgijskega nadrealista Reneja Magritta. Ta partnerstva uporabnikom omogočajo, da v svoje domove vnesejo izjemno umetnost in vsakdanjemu okolju dodajo pridih čarobnosti.

Samsung uporabnikom omogoča tudi večji nadzor in večjo dostopnost. Samsung je na primer razvil in uporabil funkcijo samodejnega odpiranja vrat pri nekaterih modelih pralnih strojev in hladilnikov, tako da lahko uporabniki odpirajo vrata z lahkim dotikom. Nedavna posodobitev omogoča, da ljudje odprejo vrata tako, da preprosto rečejo »Odpri vrata hladilnika«, tudi brez ukazov za prebujanje, kot je »Hi Bixby«.

UI sreča svet

Samsung verjame, da je umetna inteligenca sila za dobro in da ima ključno vlogo pri tem, da lahko vsi bolje skrbimo za planet in drug za drugega.

Samsung nadaljuje svojo misijo, da do leta 2050 postane Net Zero, saj 93 % dejavnosti divizije DX temelji na obnovljivih virih energije.2

V svojih izdelkih Samsung še naprej daje prednost energetski učinkovitosti in se zavzema za uporabo umetne inteligence, ki to omogoča. Ne glede na to, ali gre za umetno inteligenco v napravah, kot so hladilniki in pralni stroji, ali za uporabo umetne inteligence za sprostitev potenciala sistema SmartThings Eco System za varčevanje z energijo.

Samsung hibridni hladilniki z umetno inteligenco so bili izdelani z mislijo na varčevanje z energijo. S kombinacijo dveh virov energije, kompresorja in Peltierjeve tehnologije hlajenja, se hladilnik inteligentno odziva, kadar se porabi več energije kot običajno. Če na primer vrata hladilnika ostanejo dlje časa odprta, tehnologija Peltier deluje kot dodaten vir hlajenja in izboljša splošno energetsko učinkovitost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © Tehnokrat | Vse pravice pridržane. | Newsphere by AF themes.